Teknoloji

CEVA Lojistik etkili ve güvenilir bir tedarik zincirinin hem bilgi akışını hem de malların fiziksel
dolaşımını kontrol etmeye dayandığını anlamıştır.

Bilgi, lojistik yönetiminin belkemiğidir. Doğru lojistik çözümlerini doğru teknolojiyi bütünleştirerek:

  • Gerçek zamanlı tedarik zinciri izlenebilirliğini
  • Ürünün rafa ulaşma için ayrılan zamanın azalmasını
  • Envanterin azalmasını
  • Lojistik maliyetlerinin azalmasını
  • Hizmet seviyeleri hakkında ayrıntılı bilgi edinilmesini

sağlıyoruz.

CEVA Lojistik, tedarik zincirleri tasarlamak ve dünya çapında tanınan programlar hazırlamak için
şirket profesyonellerinden oluşan ekibi dışarıdan gelen uzmanlarla birleştiriyoruz. Güvenilir
teknolojimizden yararlanarak müşterilerinizin beklentilerini karşılayabiliyoruz.

Tam tedarik zinciri koordinasyonu elde etmek için teknoloji servislerinden oluşan portföyümüz
aşağıdakileri içeriyor:

  • Stratejik tasarım araçları
  • Nakliye yönetimi sistemleri
  • Depo yönetim sistemleri
  • İletişim protokolleri

En son teknoloji kullanılarak tasarlanan yazılımımız olan Matrix™[ 4.1’e link], gerçek zamanlı
olarak CEVA Lojistik’i, müşterilerimizi ve tedarik zincirleri içerisindeki ilgili bütün tarafları birbirine
bağlar. Matrix™ bir çok sanayideki inbound, outbound ve ters lojistik işlemlerini destekler ve
nakliye, envanter yönetimi, sipariş karşılama, finansal ödeme ve e-ticaret uygulamalarınının
tümünü içeren bir bütünden oluşur.

Matrix™

CEVA Lojistik’in Matrix™’i kompleks yerel ve global tedarik zincirlerini yönetmemize olanak sağlayan, merkezi bir şekilde yönetilen bütünleştirilmiş bir tedarik zinciri teknolojileri süitidir.

Matrix™ bizi ortaklarımıza bağlar ve farklı sektörlerde bulunan iş ortaklarımızın inbound, tam zamanında, outbound ve ters lojistik süreçlerini destekler. Küresel işbirliğini olanaklı hale getirerek, nakliyeyi, envanter yönetimini, sipariş karşılamayı, finansal ödemeyi ve e-ticaret uygulamalarını bir bütün haline getirir.

Matrix™ işletim verilerini stratejik planlama, optimizasyon, depolama faaliyetleri ve arka ofis işlevleri gibi işlemler arasında otomatik olarak paylaştırır ve önemli tedarik zinciri etkileri yaratır.

Matrix™ Tedarik Zinciri Teknolojileri

CEVA Lojistik’de müşterilerimizin lojistik işleri sürecini mükemmelleştirmeye ve teknoloji çözümlerini desteklemeye odaklanıyoruz.

Malzeme ve bilgi akışlarını en uygun hale getiren bir dizi tedarik zinciri yönetimi, envanter kontrolü, nakliye, depolama ve rota planlama yazılımı geliştirdik.

Matrix™ tedarik zinciri faaliyetlerinin analiz edilmesini, yeniden planlanmasını, yürütülmesini ve izlenmesini sağlayan bir uygulamalar süitidir. Müşterinin teknoloji kaynakları ne kadar kompleks olursa olsun Matrix™ maliyetleri, işlevselliği ve esnekliği uygun hale getirmek için bütünleştirilebilir.

Stratejiden uygulamaya

Tedarik zincirindeki bütün ticaret ortaklarının bütünleştirilmesiyle, her bir ortağa envanter, sipariş ve nakliye durumunun gerçek zamanlı izlenebilirliği sağlanır. Dağıtım ağının artan optimizasyonu, müşteri hizmetlerinin iyileştirilmesine ve maliyetlerin düşmesine olanak verir.

Stratejik yönlendirme modülü organizasyonun fiziksel varlıklarının maliyet ve verimlilik parametrelerine ve şirket stratejisine göre gözden geçirilmesini sağlar. Talep sisteme girilir ve malların en etkin ve etkili şekilde ulaştırılmasını sağlamak üzere en uygun duruma getirilir.

Ağın ve bireysel dolaşımların performansı izlenebilir ve ölçülebilir; bu da iyileştirme gereken alanların belirlenmesini sağlar.

Finansal ödeme modülü her dolaşımın ve ilişkili büyük defter kayıtlarının ticari faturalamasını yönetebilir. Kapsamlı bir entegrasyon ortamı veri değiş tokuşunu harici sistemlerle yönetebilir ve web erişimi sağlayabilir.

Avantajları yakalayın

  • Optimizasyon yoluyla maliyetleri azaltın
    Günlük dalgalı talebi de içeren bütün bir ulaştırma ağı Matrix™’in stratejik ve taktiksel planlama işlevselliği kullanılarak haritalanabilir, optimize edilebilir ve yürütülebilir.
  • İzlenebilirlikte deneyim
    İstisnaya dayalı, gerçek zamanlı bir yönetim sistemi tedarik zincirinin parça, sevkiyat ve rota düzeyinde, toplama noktasından teslimat noktasına kadar tam izlenebilirliği sağlar.
  • Olanaklardan yararlanın
    Web portallarını ihtiyaçlarınıza göre özelleştiriyoruz. MyMatrix™portal teknolojimiz tedarikçiler, taşıyıcılar ve müşteriler için bütün tedarik zinciri faaliyetlerinde güvenlik, interaktif ve en uygun görünümü sağlıyor.

Matrix™ Depo Yönetimi Teknolojisi

Çoklu organizasyonlarda tedarik zinciri servislerine olan talep 3. Parti Lojistik Sağlayıcıların rolünü yeniden belirliyor. Tedarik zinciri küreselleştikçe organizasyonların stoğun ne zaman ve nerede bulunduğunu bilmeye ihtiyaçları oluyor.

Stok yönetiminde mükemmellik bunun için nakliye hizmetlerini ve katma değer hizmetlerini klasik depolama yaklaşımı ile bütünleştirmek kadar önemlidir.

CEVA Lojistik'in Matrix™'i bu bileşenleri birbirine bağlamak için know how sağlayan uygulama altyapısıdır. Müşterinin teknoloji kaynakları ne kadar kompleks olursa olsun Matrix™ maliyetleri, işlevselliği ve esnekliği uygun hale getirmek için bütünleştirilebilir.

Gelişmiş depolama
Bir Depo Yönetim Sistemi (WMS) olan Matrix™, inbound malların gelişinden, envanter depolamasına ve outbound siparişlerin karşılanmasına kadar temel süreçleri otomatikleştirerek, verimliliği maksimuma çıkarır. Bu CEVA Lojistik'in çok müşterili bir modelde tedarik, üretim ve dağıtım faaliyetlerini yönetmesine olanak verir.

Sonuç olarak, müşterilere sadece "dört duvarın içinde" yönetim hizmeti değil, aynı zamanda tedarik, envanter yönetimi, Tedarikçi yönetimindeki stok yönetimi (VMI), alt montajı ve kit oluşturma sağlar.

Yapılandırılabilir sistem
Matrix™ WMS kolayca yapılandırılabilir. Yapılandırıldıktan sonra kapsamlı, özelleştirilmiş bir çözüm sağlayan, kapsamlı bir parametre ile harekete geçirilen faaliyetler dizisi sağlar.

Entegrasyon ve iletişim
Matrix™ WMS Oracle, SAP R/3 ve diğer lider girişimlerin kaynak planlama çözümlerine onaylı arabirimleri içeren sistemlerle elektronik olarak iletişim kuracak formatlar barındırır.

Artan verimlilik
Matrix™ WMS sipariş girişinden sipariş karşılamaya kadar dönüş süresini azaltarak teslimat doğruluğunu arttırır. Bunu teslim alınan malların kaydını sağlayarak, kenara ayırma sürecini yöneterek, stok yönetim metotlarını kullanarak ve depoyu ulaştırma sürecine ve filonun transit sürelerine bağlayarak yapar.

Malların tek bir depoda tutulmasına veya birkaç veya tek veya çok kullanıcılı tesise dağıtılmasına bakılmaksızın Matrix™ WMS güncel bilgi ve denetim sağlar. Sipariş karşılama, stok ikmali ve envanter dengelemeyle ilgili bütün transferleri yönetir. Mallar transite girdiğinde Matrix™ TMS ulaştırma faaliyetlerinin aşamalarını son varış yerine kadar izler.

MyMatrix


MyMatrix™ gelişmiş portal ortamı WMS sistemi tarafından toplanan bütün verilerin görüntülenmesine olanak verir. Depo bilgileri tedarik zincirine dahil bir tarafa veya bütün taraflara güvenli, gerçek zamanlı ve özelleştirilmiş görüntülerle gösterilmeyi mümkün kılar.

Matrix™ Nakliye Yönetimi teknolojisi

En uygun hale getirilmiş iç tedarik ve dış dağıtım ağları varlıkların kullanımını etkin şekilde yöneterek döngü sürelerini kısabilir, envanteri azaltabilir ve ulaştırma maliyetlerini azaltabilir.

CEVA Lojistik’in Ulaştırma Yönetim Sistemi (TMS) Matrix™ CEVA Lojistik’in tedarik zinciri yürütme kapasitesinin kilit bir öğesidir. TMS tedarik zincirindeki bütün ulaştırma rotalarının stratejik ve taktiksel düzeyde planlanmasını sağlar.

Rotalar çoklu modeller, çoklu taşıyıcılar ve multi-legs’i içeren her türlü ayrıntı ile tanımlanabilir. Planlama süreci de kritik işletme faktörlerine dayalı olarak rotaların optimizasyonunu içerir. Matrix™ bundan sonra kilometre taşları ve uyarılar belirleyerek rotaları uygular.

Yol gösteren çözüm

Matrix™ bütün tedarik zinciri ortaklarına envanter, sipariş ve nakliyat durumu görünürlüğü sağlayarak onları bütünleştirir. Dinamik, yürütülebilir bilgiye gerçek zamanlı görünürlük tedarik zincirlerinin hızlı ve esnek olmasını sağlayarak zamandan tasarruf edilmesine ve tedarik zincirinin yürütülmesinin güçlendirilmesine yol açar.

TMS İşletimsel kullanımı
Planlama üç şekilde kıllanılabilir:

  • Günlük planlama
    Gerçek zamanlı taleple, günün siparişlerine göre yeni rotalar oluşturmak ve yaratmak gerekli olabilir
  • Periyodik planlama
    Birkaç günü kapsar ve iş yükünü belirli bir süre içinde dengeleme ihtiyacı doğduğunda veya belki birkaç günlük yolculuklardaki araçlar için kullanılabilir
  • Sabit rota planlaması
    Sadece küçük, günlük gözden geçirmeler için sabit teslimat modelleri gerektiğinde


Taşıyıcı yönetimi
Planlama süreci tamamlandıktan sonra, Matrix™ sevkıyatı elektronik arabirim (EDI) mesajı ile seçilen taşıcıya teklif edecek ve taşıyıcı CEVA Lojistikne teklif kabulü gönderecektir.

Nakliyat yerinde her bir nakliyat için kağıt üzerinde bir doküman olarak kullanılabilecek bir yük senedi ve konşimento sağlanır.

Aşama izleme ve istisnai durum yönetimi
Tedarik zincirinin uygulanması ile ilgili işletim verileri Matrix™’e yüklenerek proaktif ve reaktif ürün takibi özellikleri sağlar.

Matrix™ işletim verilerini sürekli olarak optimize edilmiş ortamla karşılaştırır. Aşama ve miktar/nakliye eşleşmezliği gibi yönetim ortamından sapmalar belirlenir.

Yükselme ve teslimat kurallarını belirten özelleştirilebilir bir arabirim yoluyla uyarılar verilir. Bu uyarılar proaktif olarak ilgili bütün taraflarla kişisel olarak veya EDI, faks veya e-posta yoluyla paylaştırılır.

Tedarik zinciri uygulaması

TMS ortamı tarafından toplanan bütün veriler güvenli, gerçek zamanlı ve özelleştirilmiş görüntülerle tedarik zinciri ortaklarına gösterilebilir. CEVA Lojistik’in MyMatrix™ gelişmiş portal ortamı bu görünürlüğü sağlar.

RFID

Yeni çıkan teknolojilere dayalı katma değer servisleri geliştirerek müşterilerimizin başarısına katkıda bulunuyoruz. Radyo Frekansı Tanımlaması anlamına gelen RFID böyle bir teknolojidir.

RFID çipleri küçük kağıt parçaları boyutundaki künyelerde kullanılır. RFID künyeleri cisimlere iliştirildiğinde tedarik zinciri üzerindeki bilgisayar sistemlerine bu nesnelerle ilgili bilgi aktarabilirler.

RFID künyelerinin tedarik zinciri faaliyetlerinde kullanımı önemli süreç iyileştirmeleri sağlar. Bu müşterilerimiz için verimlilik artışını, parça görünürlüğünde iyileşmeyi, daha az hatayı ve önemli ölçüde maliyetten tasarrufu içerir.

CEVA Lojistik RFID çözümlerini uygulamada bir öncü olmuştur. Şimdiden RFID teknolojisi kullanarak işletilen ve etkili olduğu kanıtlanan birçok faaliyet vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder