Ürünler ve Hizmetler

CEVA Lojistik bütün tedarik zincirini kapsayan lojistik hizmetler sunar. Nakliye, dağıtım ve tesis temelli çözümlerin yanı sıra bunlara eşlik eden gelişmiş bilgi akışlarını içeren yerel, bölgesel veya küresel ölçekte bütünleştirilmiş tedarik zinciri çözümleri tasarlıyor ve işletiyoruz.

Hizmetler

CEVA Lojistik, bütün tedarik zinciri boyunca, inbound lojistik, üretim desteği, outbound lojistik, dağıtımının yanında, yedek parça dağıtımı ve iade lojistiği gibi lojistik hizmetler tasarlar ve uygular.

Daha iyi bir temele dayalı daha yalın operasyonlar oluşturmak için müşterilerimizin çalışma şeklini sorguluyoruz.

Tedarik zinciri tasarımcılarımız ve deneyimli operasyon personelimiz tedarik zincirini müşterilerimizin hammadde siparişinden bitmiş ürünün teslimatına kadar analiz ederler.

Strateji ve tasarım

Tedarik zinciri yönetimi müşterilerimizin işlerine birçok açıdan yaklaşmayı gerektirmektedir:

  • İşlevsel stratejiler
  • Organizasyonel yapı
  • Karar Alma
  • Kaynak Yönetimi
  • Destek İşlevleri
  • Sistemler ve Prosedürler

Ekiplerimiz ve deneyimli tedarik zinciri mühendislerimiz müşterilerimizin tedarik zincirlerinin etkinliğini stratejik, taktiksel ve işletimsel düzeyde türünün en iyi örneği olan yazılım araçlarının ve şirket için uygulamaların kullanımı vasıtasıyla değerlendirmektedir.

Inbound Lojistik

Üretim ve montaj tesislerinin parçaları ve hammaddeleri doğru sırada, doğru miktarda ve doğru zamanda almaları gerekir. Envanter seviyelerinin indirilmesi için üreticilerin tedarik zincirlerini daha verimli hale getirmeleri ve izlenebilirliklerini arttırmaları gerekir.

CEVA Lojistik otomotiv endüstrisine, uçak motoru üreticilerine ve endüstriyel ekipman üreticilerine inbound lojistik sağlama konusunda öncü bir uzmandır.

Hizmetlerimiz nakliye ve depolamanın başka ve şunları içerir:

Kit Oluşturma
Üretim ve kurulum süresini en aza indirme amacı ile montaj hattına girmeden önce demonte parçaların seçimini, ambalajlanmasını ve teslimatını yönetiyoruz. İşlemin inbound tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçası olması için kit oluşturma işlemlerini depo faaliyetlerimize entegre ediyoruz.

Kalite kontrol

Depoda kalite kontrolü yapıyor ve standartlara uymayan malları eliyoruz. Elektronik gibi bir çok sektörde kalite kontrolü sağlamak için test prosedürleri uyguluyoruz ve hatalı parçalar bulunması halinde parçaları üreticiye değiştirilmek üzere iade ediyoruz.

Milkrun
Milk run olarak adlandırılan nakliye akışlarını, aynı endüstrideki müşteriler için çoklu toplama veya teslimat rotaları uygulayarak en uygun hale getiriyoruz. A noktasından B noktasına ve sonra geriye ulaştırma faaliyeti düzenlemek yerine, çeşitli yükleme/boşaltma noktaları olan sabit rotalar planlayarak aynı anda farklı müşterilerin verdikleri siparişleri birleştiriyoruz.

Bu araç kapasitesinin en üst düzeyde kullanılmasını sağlar ve ulaştırma maliyetlerini düşürür. Müşteriler daha düşük bir maliyetle daha sık teslimat yapılmasından yararlanır.

Sıralama

Sıralama servislerimiz aracılığı ile toplanmak (ve paketlenmek) üzere belirli bir üretim hattına gitmesi amaçlanan malzemeleri belirli bir sırada düzenliyoruz. Böylece, zaman kazanıyor ve üretim hattının etkinliği arttırıyoruz.

Tedarikçi Yönetimindeki Stok Yönetimi (VIM)
Çeşitli bayilerin envanterini bir veya birkaç tesisle ilgili tek bir depoda yönetiyoruz.

Üretim Desteği

Müşterilerimiz ana faaliyetlerine gittikçe daha çok odaklandıklarından, CEVA Lojistik üretim sürecinde birçok görevi üstlenmektedir.

Tedarik zincirinin bu alanında verdiğimiz hizmetler şunlardır:

Alt Montaj
Bu, ayrı ayrı parçalardan oluşan bir parçanın dağıtımdan önce monte edilmesi anlamına gelir. Elektronik, otomotiv ve hızlı tüketim malları endüstrilerine düşük maliyetli alt montaj hizmetleri vermekteyiz.

Envanter Planlaması
En düşük maliyetle, gerekli hizmet seviyesindeki en uygun stok seviyesini sürdürmek için en son ve en yenilikçi depo yönetim sistemlerini kullanarak envanter akışlarını sıkı sıkıya denetliyoruz.

Hat İkmali
Üretim hattında ihtiyaç duyulduğunda doğru malzemenin doğru yerde olmasını sağlıyoruz.

Paketleme
CEVA Lojistik özelleştirilmiş paketleme ve yeniden paketleme servisleri sunmaktadır. Bunun amacı güvenli nakliye veya bir siparişin bir veya daha fazla parçasını ayırmak, veya malları farklı müşteriler için, örneğin farklı dillerin kullanılmasının gerektiği durumlarda yeniden kutulamak için olabilir.

Outbound Lojistik

Malların üretildikten sonra müşterilere servis ve uygunluk beklentilerini karşılayan düşük maliyetli bir yolla teslim edilmesi gerekir. CEVA Lojistik dünyanın her yerindeki müşterilerinin isteklerine göre bitmiş ürünlerin depolanmasında ve dağıtımında geniş deneyimini kullanmaktadır.

Dünya genelinde, müşterilerimiz adına 7 milyon metre karenin üzerinde toplam depo alanında 500’ün üstünde depo yönetiyor ve işletiyoruz. Bu depolarında çoğunda CEVA Lojistik bitmiş ürünleri ve yedek parçaları depoluyor.

Doğru depolama ve diğer düzenli depo gereksinimleri için müşterilerimizin maliyetlerini azaltacak paylaşımlı olanaklar sunuyoruz. Ayrıca, şu ek özelliklere sahip kişiselleştirilmiş depolama hizmetleri tasarlıyor ve uygulamaya koyuyoruz:

  • Dedike depolama
  • Çok kullanıcılı depolama
  • Gümrüklü depolama
  • Otomasyonlu depolama

Tedarikçiler ve depolar veya üretim tesisleri arasında, deniz, havayolu veya karayolu gibi bütün inbound ve outbound nakliyeleri organize edebiliyor ve yönetebiliyoruz. Bu ister satın alınmış, ister yönetilen bir ulaştırma planı olsun, bütün sürece bir bütün olarak bakıyor ve süreci doğrudan yönetiyoruz.
Bazı ülkelerde özel dağıtım çözümleri sunuyoruz. Bunlardan bazıları;

  • İngiltere’nin en güvenilir, geniş ve uyarlanabilir gazete ve dergi ulaştırma servisi olan CEVA Lojistik Newsfast [web sitesine link]. Her hafta 68 milyon gazetenin gereken yer ve zamanda ulaştırılmasını sağlıyoruz. Ayrıca her haftada 1200 farklı konuda isimde 1000’in üzerinde toptan dergi teslimatı yapıyoruz.
  • CEVA Lojistik’in Avustralya’daki kişisel hizmet, yenilik ve ayrıntıya verilen önem konusunda sağlam bir ürün olan otomobil taşıma lojistiği. Önde gelen motorlu araç ithalatçıları ve birçok prestijli otomobil yetkili satıcısı ile köklü anlaşmalarımız bulunuyor. Ayrıca, CEVA Lojistik Avustralya’daki en büyük evden eve nakliyat şirketlerinin tercih ettiği taşıma şirketi. Avustralya Mobilya Taşıyıcıları Derneğinin ortak üyesidir.

Outbound lojistik alanında sunduğumuz diğer servisler şunlardır:

Nakliye
Ürünleri iki müşteri noktasında, örneğin yerel depo ve bölgesel dağıtım merkezi arasında toplu olarak taşımasını yapıyoruz.

Eve teslimat
Doğrudan müşterilerimiz olan şirketlerin müşterilerinin evlerine mobilya, özel gıda ürünleri ve elektrikli aletler teslim ediyoruz. Beyaz eşya teslimatı, ambalaj çıkarma ve elektrikli aletlerin kurulum gibi hizmetler veriyoruz.

Kurulum
Ofislerde veya diğer çalışma ortamlarında malların veya parçaların kurulumunu yapıyoruz.

Toplama ve paketleme
Çoğu depo faaliyetimizde, sipariş toplama ve paketleme hizmetleri sunuyoruz. Depodaki malları ayrı ayrı müşteri siparişleri olarak birleştirmek üzere topluyoruz. Mümkün olan en yüksek kalitedeki performans düzeylerine ulaşmak için bu işlevleri yerine getirirken en son ve en yenilikçi sistemleri kullanıyoruz.

Yedek Parça Lojistiği

Yedek parça teslimatı birçok müşterimizin tedarik zincirinin giderek daha da önem kazanan bir öğesidir. Elektronik ve otomotiv gibi endüstrilerde son kullanıcıların servis beklentileri artmaktadır ve yedek parça teslimatı üreticilerin kendilerini rakiplerinden ayırmalarını sağlamaktadır.

Yedek parça lojistiği CEVA Lojistik’in ana faaliyet konularından biridir. Bu çözümleri dünya üzerinde farklı endüstrilerde iş yapan müşterilere sağlıyoruz.

Yedek parça lojistiği alanında sunabildiğimiz servisler şunlardır:

  • İade lojistiği
    İstenmeyen veya hasar görmüş malların iade işlemlerini yönetebiliyoruz. Bu mallar yeniden kullanılır veya müşterilerimiz adına elden çıkarılır.
  • Onarım
    Ürünlerin ve parçaların teslim alınıp onarılmasını sağlıyoruz. Onarıldıktan sonra parçalar stoka geri döndürülüyor veya bir noktada yeniden kullanılıyor.
  • Ters Lojistik
    Bu fazla veya istenmeyen malzemelerin veya ekipmanın müşteri talebini karşıladıktan sonra tedarik zincirine geri akışını içerir. Ters akışları, fazla veya istenmeyen malzemenin çevreye duyarlı bir şekilde muamele görmesini sağlayacak şekilde tasarlayabilir ve yönetebiliriz.
  • Çağrı merkezleri
    Faaliyetlerimizin bazılarında müşterilerimizin müşterilerinden sipariş almak veya teslimat kaydı yapmak için bir çağrı merkezi yönetiyoruz. Kadromuzun tümü müşteri memnuniyetini sağlamak için üstün ürün bilgisine sahip yüksek eğitim almış profesyonellerden oluşuyor.

Öncü Lojistik Sağlayıcı (LLP)

Bir müşterinin tedarik zincirini yeniden tasarladıktan ve en uygun hale getirdikten sonra, CEVA Lojistik bilgi teknolojisini ve bilgi akışlarını yönetmeye odaklanır. Lider Lojistik Sağlayıcı (LLP) kavramı tedarik zincirinin genel yönetimine dayalıdır.

Bir lider lojistik sağlayıcı olarak, zaman zaman dikkatle seçilmiş lojistik ortaklarımızı veya nakliye şirketlerini kullanarak, bütün tedarik zinciri için çok sayıda lojistik servisi sağlıyoruz.

Müşterimiz bütün tedarik zincirini idare eden tek bir lojistik operatörüne sahip olmanın avantajına sahip oluyor. LLP olarak müşterimiz ve alt sözleşmeli tedarikçiler arasında kesintisiz aracılık yaparak müşterilerimiz için tek bir iletişim noktası olarak işlev görüyoruz.

Özel Hizmetler

CEVA Lojistik, CEVA Lojistik Showfreight vasıtasıyla büyük etkinlikleri organize etme alanında ve CEVA Lojistik Container Logistics (Avrupa) ve CEVA Lojistik Pallecon (Avustralya) vasıtasıyla üretim ve dağıtım desteği alanında özel hizmetler sunmaktadır.

CEVA Showfreight
CEVA Showfreight’ın İngiltere’de, Hollanda’da, Belçika’da ofisleri bulunmaktadır ve International Exhibition Logistics Associates (IELA) üyeliği vasıtasıyla yaklaşık 100 acente tarafından 40’tan fazla ülkede temsil edilmektedir. CEVA Lojistik Showfreight dünya genelinde ulaştırma, yerinde operasyon ve gümrükten geçirme dahil etkinlik lojistiği çözümleri sunar.

CEVA Lojistik Container Logistics / CEVA Lojistik Pallecon Logistics
İşletmeler tek kullanımlık ambalajın kullanımını kaldırmak konusunda giderek daha da olumlu bir yaklaşımda bulunuyorlar. CEVA Lojistik Container Logistics ve CEVA Lojistik Pallecon kanıtlanmış, toplam ambalajlama lojistiği servisi ile bu hedeflere ulaşmak için özel olarak kurulmuştur.

Konteynır kiralama ve ambalajlama filosu yönetim hizmetlerinde uzman olan CEVA Lojistik Container Logistics ve CEVA Lojistik Pallecon pazarda yük konteynırlarının kiralanması ve satışı konusundaki lider şirketlerdir.

Pallecon, Maxicon ve Haztainers gibi pazarda lider şirket isimleri değerli ürününüzün kayba veya kirlenmeye karşı korunmasını sağlar ve işçiliği ve tek kullanımlık ambalaj kullanımını en aza indirir.

Özel ve yenilikçi orta derecede dökme ürün elleçleme çözümlerimiz hammaddelerin, katkı maddelerinin ve bitmiş ürünlerin depolanması, dağıtımı ve taşınması için kullanılabilir.

Uluslararası Taşımacılık

Size sunulan tedarik hizmetinin esas amacı sizin müşterilerinizi memnun etmektir.Uluslararası taşımacılık da, bu tedarik zincirinin kalbi gibi, işinizin başarısında hayati bir önem arzetmektedir.

CEVA olarak biz, dünya üzerindeki itibarıbımızı uluslararası taşımacılık alanında sunduğumuz çözümlerle kazandık. İster çok acil bir hava yüklemeniz olsun, ister deniz aşırı bir ülkeden toplu bir gemi yükünüz, veya karayolu ile taşıtmak istediğiniz parsiyel yada komple bir malınız. Hatta farklı noktalara teslim ettirmek istediğiniz daha küçük yüklemeleriniz.

Dilerseniz ilaveten gümrük komisyonculuğu yönetimi.

Bunların tümü için CEVA, sizlerle beraber çalışıp, ihtiyaçlarınızı tespit etmeyi ve ihtiyaçlarınıza uygun çözümleri sunarak işinizi başarıya ulaştırmayı kendisine hedef edinmiştir.

Kargo

Kurumsal müşterilere lojistik ve depolama hizmeti veren CEVA, 2008 yılında yaptığı Varan Kargo satın alması ile uluslararası standartlarla kargo müşterilerine de hizmet vermeye başlamıştır.

SMART (Akıllı) Ürünler

Akıllı Ürünler özel müşteri segmentleri için benzer müşteri ihtiyaçlarına dayalı standart çözüm takımlarının geliştirilmesi ve uygulanmasıdır.

Standart çözüm takımları ile, küresel faaliyetlerde ölçeği ve becerileri güçlendirerek daha yüksek seviyelerde operasyonel performans elde etmeyi amaçlıyoruz.

Standart Çözüm Takımlarımızın avantajları üçe ayrılır:

  1. Haftalar yerine günler içinde çözümünüze doğru yaklaşımı belirlememizi sağlar. Bu ihtiyacınız olan sonuçları verecek sistemlerin, ekipmanın ve kişilerin belirtilmesini içerir.
  2. Çözümleriniz etrafında senaryolar geliştirmenizi sağlar. Böylece en iyi sonuçları elde etmek için kendi sürecinizde nerede ayarlamalar yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Bizim deneyimlerimize göre sizin kendi tedarik zincirinizdeki küçük değişiklikler dikkate değer ölçüde daha kazanımlarla sonuçlanabillir. Bunu nerede ve nasıl yapacağınızı gösterebiliriz.
  3. Başarılı bir çözümün ayrıntılı bir planını hızla çıkararak projelerinizin gerçek anlamda kendine özgü taraflarına inmek için daha fazla zamanımız olur. Bu sadece CEVA Lojistik gibi dünya çapında bir oyuncunun sunabileceği ustalığı ve olağanüstü becerileri gerektirir.

Kısacası, CEVA Lojistik Çözüm takımları daha düşük maliyetle daha hızlı ve daha iyi sonuçlar anlamına gelir. Bu işinizin gerçekten değişmekte olan taraflarına daha fazla özen gösterebilmeniz demektir. Bu, aynı zamanda projelerin daha hızlı ve çok daha az aksamayla uygulanması ve sizin işinize devam etmeniz demektir.

Şu anda aşağıdaki dört çözüm takımı mevcuttur ve daha fazlası geliştirilme aşamasındadır:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder