Uluslararası Standartlar


Müşterilerimiz çalıştıkları ülkelerde giderek daha fazla operasyonel istikrara ihtiyaç duymakta ve bizim dünya üzerinde aynı yüksek seviyede servisi sağlamamızı beklemektedirler. Bu amaca yönelik olarak uluslararası kalite standartlarının uygulanması önemlidir.


Aşağıdaki standartlara sahip olduğumuza dair akreditasyonlara sahibiz:


ISO 9001
Bu akreditasyon müşteri odaklılık, liderlik ve karşılıklı yarara dayanan tedarikçi ilişkilerini içeren belirli kalite yönetim ilkelerine uyduğumuzu onaylar.


ISO 14001
Bu akreditasyon faaliyetlerimizin çevre üzerindeki etkisini azalTmayı taahhüt ettiğimizi onaylar. Faaliyetlerimizin çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek için devletin bizden beklediğinin ötesine geçeceğiz.


OHSAS 18001
Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için önemlidir ve bu alanlarda karşı karşıya kaldıkları riskleri en aza indirgemeyi amaçlıyoruz.


SA 8000
SA 8000 sağlık ve güvenlik, çocuk işçi çalıştırılması, zorla çalıştırma, ayrımcılık, disiplin uygulamaları, çalışma saatleri ve tazminatın yanı sıra bunları karşılamak için gerekli yönetim sistemleri gibi alanlarda sosyal sorumluluk standartlarını belirler.


CEVA Lojistik, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) üyesi olmayan ülkelerdeki bölgelerimizde SA 8000'in uygulanmasına teşvik eder. Birleşmiş Milletlerin evrensel iş standartlarına uyulmasını garanti eder.


ISO 10002


ISO 10002 nin uygulanması ile müşterilerimizin şikayetlerini daha sistemli bir şekilde ele alarak tanımlayabilmeyi, analiz edebilmeyi ve benzerlik gösteren konularda ortak çözümler getirmeyi amaçlamaktayız.


İnsana Yatırım (Investor In People, IIP)
Investor In People (IIP) iş hedeflerinin yakalanması için kişilerin eğitimine ve gelişimine etkin yatırım yapmak için bir uluslararası kalite standardıdır.

CEVA Lojistik bütün iş birimlerini IIP standartlarına uydurmak konusunda kararlıdır. Benelux, İngiltere, Avustralya, İtalya (Otomotiv Lojistiği), Singapur ve Kuzey Amerika bu konuda akreditasyon almıştır


V

Strateji


CEVA Lojistik dünyanın en büyük kontrat lojistik şirketidir. Müşterilerin tedarik zincirini daha değerli ve etkin hale getirmeye odaklanıyoruz. Kompleks tedarik zinciri çözümleri tasarlıyor, uyguluyor ve işletiyoruz ve tedarik zinciri ile bütünlük ve görünürlük elde etmek için en son teknolojiyi kullanıyoruz.

CEVA Lojistik'in stratejisinin üç temel taşı vardır:



  1. Operasyonel Mükemmelik

    Operasyonel Mükemmelik, çalıştığımız bütün lokasyonlarda, derinlere kök salmış değerlerimizin temelidir. Politikalarımız, süreçlerimiz ve performansımız en yüksek işletim standartlarına uygundur.

    2004’de üretkenliği arttırmak, maliyeti azaltmak ve servis seviyelerini yükseltmek için LEAN sürecini ve kültürünü uygulamaya başladık.


  2. Yenilikçilik ve Teknolojik Liderlik

    Tedarik zincirleri müşteri gereksinimlerini karşılamak için sürekli olarak evrim geçirmektedir. Bu nedenle tedarik zincirlerindeki değişen gereksinimleri tahmin etmek için çözümleri proaktif olarak yeniden değerlendiriyoruz. Tedarik zincirinin bütün işlemleri arasındaki bağlantı yaşamsal önem taşır.

    En son teknoloji kullanılarak tasarlanan yazılımımız olan Matrix™, gerçek zamanlı olarak CEVA Lojistik’i, müşterilerimizi ve tedarik zincirleri içerisindeki ilgili bütün tarafları birbirine bağlar. Matrix™ bir çok sanayideki inbound, outbound ve ters lojistik işlemlerini destekler ve nakliye, envanter yönetimi, sipariş karşılama, finansal ödeme ve e-ticaret uygulamalarınının tümünü içeren bir bütünden oluşur.


  3. Müşteri ve sektör odaklılık

    Operasyonel ve stratejik düzeylerde güçlü ilişkiler kurmak ve sürdürmek için Kilit Müşteri Yönetimini (Key Account Management, KAM) kullanıyoruz. Uzmanlığımız ve benzersiz Know How’ımızı uygulayabileceğimiz Otomotiv, Hızlı Tüketim Ürünleri ve Perakende, Elektronik, Lastik, Yayıncılık ve Medyanın dahil olduğu sınırlı sayıda sektöre odaklanıyoruz.



SMART Standardisation (AKILLI Standartlaştırma)


Akıllı Standartlaştırma bu üç unsuru birleştirme şeklimizin bir örneğidir.


Akıllı Standartlaştırma benzer müşteri gereksinimlerine dayalı olarak belirli müşteri segmentleri için standart çözüm takımlarının geliştirilmesidir. İlgili müşteri ihtiyaçlarının karşlılanması için gerekli kişiselleştirmeyi sağlayan dünya çapındaki operasyonlardaki ölçek ve yeteneklerden faydalanarak operasyonel mükemmellliği arttırmamıza izin verir.


Akıllı Standartlaştırma mevcut durumuda Mobil Ağ Operatörlerine, Otomotiv Sektörüne, Global Malzeme Yönetimi ihtiyacı içinde olan üreticilere ve Konsolidasyon Merkezlerine sunulmaktadır.



Lojistik Tutkumuzdur


CEVA truck under bridge


LOJİSTİK TUTKUMUZDUR


Bu başlık CEVA Türkiye'nin lojistiğe olan tutkusunu tam olarak anlatmakta. Lojisik çözümler üretmek bizim DNA larımızın bir parçası. Eğer CEVA Lojistik ile çalışırsanız, deneyimi, vizyonu ve tutkusu olan bir ekip ile çalışmış olacaksınız. Dünyayı lojistik perspektifi ile haftada 7 gün, günde 24 saat gören bir ekip.


Bu benzersiz tutkumuz sizlere özel servisler yaratmakta bize yardımcı olmakta. Sizleri lojistik ihtiyaçlarınızı belirlemeye ve CEVA ortaklarının çözümlenmiş benzer lojistik ihtiyaçlarını keşfetmeye davet ediyoruz



Ödüller & Sertifikalar



CEVA Lojistik tedarik zinciri yönetimi, müşterilerinin iş akışını başarıya ulaştırmaktaki vaadi ile tanınmaktadır. CEVA Lojistik otomotiv, lastik, elektronik, teknoloji, petrokimya, endüstriyel mamuller, hızlı tüketim ürünleri, basın yayın, da dahil olmak üzere farklı sektörlere odaklanmıştır. Biz müşterilerimize verimlilikte artış ve kısa ulaşım süreleri sunmaktayız. Bunu da süren operasyonlarımızdaki mükemmelliğe ve yarattığımız tedarik zincirlerindeki kontrollere odaklamamıza borçluyuz.


Büyük ölçekli ulusal ya da çok uluslu firmalar için ülkesel, bölgesel ya da dünya ölçeğinde tedarik zinciri çözümleri tasarlamakta, oluşturmakta ve işletmekteyiz.


Hedeflerimizi yerine getirmede başarımızı belirlemek için çeşitli yollar kullanmaktayız. Kalite standartlarımızı sürekli izler, müşterilerimizin memnuniyetini düzenli olarak ölçeriz.


Kalite ve servislerimiz birçok müşterimiz ve endüstride uzman firmalar tarafından tanınmaktadır.



Ödüller


CEVA Lojistik Türkiye hizmetlerinin kalitesinin tanınmasını sağlayan çok sayıda ödül almıştır.


2010



  • Kariyer Net tarafından '2009 İnsana Saygı' ödülü

  • Hewitt Associates tarafından "2009 Türkiye'nin En İyi İş Yerleri Araştırması"nda birincilik ödülü

  • PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nden Performans Yönetimi Kategorisi'nde ve Eğitim & Gelişim Yönetimi Kategorisi'nde birincilik ödülleri

2009



  • Hewitt Associates'in "2008/2009 En İyi İşyerleri" araştırmasında, Orta ve Doğu Avrupa'nın "En İyi İşyeri" ödülü

  • Hewitt Associates tarafından "2008 Türkiye'nin En İyi İş Yerleri Araştırması"nda birincilik ödülü

  • Kariyer Net tarafından, ‘2008 İnsana Saygı' ödülü

2008



  • Kariyer Net tarafından, ‘2007 İnsana Saygı' ödülü

  • General Motors Türkiye P&A Operasyonları-PDC, "Avrupa'nın en verimli ve hızlı çalışan yedek parça operasyonu" ödülü

2007



  • Kariyer Net tarafından, ‘2006 İnsana Saygı' ödülü

  • İnsana Yatırım (Investor in People) IIP akreditasyonu

2006



  • Kariyer Net tarafından '2005 İnsana Saygı' ödülü

2005



  • Kariyer Net tarafından '2004 İnsana Saygı' ödülü

2004



  • FORD OTOSAN Milkrun projesi "Geleceğe Taşıyan İşbirliği" dalında en iyi proje ödülü

  • Kariyer Net tarafından '2003 İnsana Saygı' ödülü

Sertifikalar



CEVA Lojistik Türkiye, "Operasyonel Mükemmellik" felsefesi ışığında;



  • ISO 9001,

  • ISO 14001,

  • OHSAS 18001,

  • ISO 10002; akreditasyonlarını ve

  • IIP Investor in People (İnsana Yatırım Yapan Şirket); sertifikasını almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder