OMSAN LOJİSTİK

OMSAN LOJİSTİK
1978 yılında OYAK'ın iştiraki olarak kurulan OMSAN Lojistik, 1100 personeli ile kurumlara ulusal ve uluslararası ölçekte kapıdan kapıya kara, hava, deniz, demiryolu, intermodal, milk run taşımacılığı, depo ve antrepo yönetimi, bitmiş araç lojistiği, tehlikeli madde ve dökme yük taşımacılığı, ev-ofis lojistiği, gümrükleme, sigorta ve lojistik danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. İstanbul'da Genel Müdürlüğü, İzmir ve Ankara'da Bölge Müdürlükleri, Fransa, Rusya Federasyonu, Azerbaycan ve Romanya'da şirketleri, İtalya ve Almanya'da irtibat büroları, İspanya'da OMFESA adıyla ortaklığı bulunmaktadır.
Lojistik sektörünün en güvenilir ve en itibarlı şirketlerinden biri olan OMSAN Lojistik'in Türkiye'nin en köklü ve en büyük kurumlarından biri olan OYAK'ın iştiraki olması, bilişim teknolojileri altyapısı ve uygulamaları, güçlü finansal yapısı ve ortaklıkları, hizmet çeşitliliği, alternatif çözümleri, sahip olduğu taşımacılık belgeleri, IATA ve FIATA üyelikleri, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 10002:2004 Müşteri Memnuniyeti ve Müşteri Şikayetleri Yönetim Sistemi Belgesi ve Türkiye'nin ilk, düzenli Avrupa demiryolu hattını işletmesi rekabet avantajları olarak öne çıkmaktadır.
OMSAN Lojistik'in faaliyetlerinde gösterdiği başarıları çeşitli kurumlardan ve basından alınan ödüller ve derecelerle tescil edilmiştir. 2007 yılında Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından karayolu ve demiryolunda en fazla ihracat gerçekleştiren “Lojistik Şirketi Ödülüne”, 2008 yılında müşterisi olan bir dünya otomotiv devine sunduğu hizmetlerden ötürü “Araç Lojistiği İş Ortağı Ödülüne” ve ayrıca Capital Dergisi tarafından “Türkiye'nin En Değerli 100 markası 2010” araştırması sonuçlarına göre 48. sırada yer alarak lojistik sektörünün en değerli markası olmanın gururuna ulaşmıştır.
OMSAN DENİZCİLİK
Lojistik sektörünün lideri OMSAN Lojistik, 15.07.2008 tarihinde, denizcilik sektöründe daha yoğun faaliyet göstermek amacıyla OMSAN Denizcilik Şirketini %100 OMSAN iştiraki olarak kurdu.
OMSAN Denizcilik, yurtiçi kabotaj taşımalarının yanında ihracat ve ihracatta çimento, endüstriyel hammadde, rulo sac gibi muhtelif malzeme nakliyeleri ile ”ağır malzeme veya fabrika ekipmanları nakliyesi” gibi özel nitelikli proje taşımalarını başarıyla gerçekleştirmektedir.
OMSAN HAVACILIK
1978 yılından bu yana Türkiye’nin lojistik lideri konumuna gelen OMSAN Lojistik, kurduğu havacılık şirketi ile müşterilerine Avrupa standartlarında Sikorsky S 76C serisi helikopterleri ile hava taksi hizmeti sunmaktadır.
Türk sivil havacılık sektörüne deneyimli uçuş ekibi ile yeni bir güç katan OMSAN Havacılık; üstün güven, güç, hız ve VIP standartlarında konfor imkanlarıyla müşterilerine en ayrıcalıklı hizmeti vermektedir. Bu hizmet kapsamında iş dünyasına zaman ve esneklik kazandıran kurumsal taşımacılığın yanı sıra özel turlar ve çevre gezileri de düzenlemektedir.
OMSAN Havacılık ekibinde yer alan pilot ve teknisyenler, yurt içi ve dışı eğitimlerini başarıyla tamamlamış, sivil havacılık alanında deneyimli, seçkin havacılardan oluşmaktadır.
MEDYA
1-)Omsan, lojistiğin liderlerini yetiştiriyor
Lojistik alanının lider firması Omsan Lojistik`in, söktürün liderlerini ve profosyenellerini yetiştirmek, uluslararası rekabete hazırlamak ve Türkiye`yi lojistikte teknoloji üreten bir ülke haline getirmek amacıyla kurduğu Omsan Lojistik Akademisi, eğitime başladı. Coca Cola, HP ve Konica gibi ünlü firmalara lojistik hizmeti veren İngiliz lojistik danışmanlık firması Burman ASSC`nin başdanışmanı Adrian Beesley akademide ilk dersi verdi. Diğer şirketler de var Eğitimden önce düzenlenen basın toplantısında konuşan, Omsan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Ergin Erşin `Lider yöneticiler oluşturmak için 1 yıldır Unicon Eğitim ve Danışmanlık şirketi ile çalışıyoruz, Dünyanın sayılı kurumları ile beraber dünya çapında bir lojistik akademisi programı oluşturduk. Omsan`ın yönetim kadrosu ve yönetici adaylarını kapsayan, ilk etapta 30 kişilik bir katılımla akademiyi faaliyete geçiriyoruz. Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Kurulan akademide sektörün diğer firmalarının temsilcileri de eğitime katılabilecek` dedi. Lojistik hızla büyüyor Lojistik sektörü hakkında da bilgi veren Erşin `Dünya üzerinde üretilen her 1 doların 25 senti lojistikle ilgili olarak harcanmakta. 21. yüzyılda gen teknolojisi ve bilgi teknolojisiyle birlikte lojistik yönetimi ve teknolojisi ön plana çıkacak. Bir örnek verecek olursak Unılever lojistik alanına önem verip uygulayarak 6 yılda gelirini 6 milyon paunddan 43 milyon paunda çıkardı. Türkiye de yavaş yavaş bu alana önem vermeye başladı` şeklinde konuştu. Akademide ders verecek olan ASSC danışmanlık şirketinin başdanışmanı Adrian Beesley de yaptığı konuşmada lojistiğin şirketlerde farkı oluşturan en önemli unsur olduğunu ifade ederek `lojistiğin en önemli kaynağı insan. Değişimi yakalayabilmenin yolu, insanı eğitmekten geçer. Bu program İngiltere`de 10 üniversiteye yayılmış durumda` dedi. Unicon Danışmanlık Şirketi ve Yıldız Teknik Üniversitesi`nin de katkılarda bulunduğu Logistik Akademisi, Adrian Beesley`in verdiği ilk dersle eğitime başladı. Akademide, dünyanın sayılı eğitmen ve danışmanları tarafından ders verileceği belirtilirken programın ilk safhası 31 Temmuz`da sonuçlanacak.
2-)Beş yılda 1 milyar $ ciroyla dünya devleri arasına girecek
Oyak Grubu şirketlerinden olan Omsan Lojistik Genel Müdürü Hakan Ertik beş yıl içinde 1 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 2004 yılını 215 milyon dolar ciroyla kapadıkların anlatan Ertik, `605 araçlık filomuzla gerçekleştirdiğimiz ciroyla Türkiye`de lideriz. Avrupa`da da büyükler ligine girmemize az kaldı` diye konuştu. Omsan Lojistik, `Stratejik Bakış` toplantılarının üçüncüsünü Romanya`da düzenledi. Lojistik gurusu, Georgetown Üniversitesi Profesörü Ricardo Ernst`in sunumunu Omsan Lojistik bünyesindeki 6 ayrı ülkeden şirketin yöneticileri izledi. Hakan Ertik düzenlediği toplantıyla 2004 bilanço sonuçlarını açıkladı:
FİLO BÜYÜMEYECEK `2003 yılından önce ortalamaciromuz 75-80 milyon dolardı. 2003 yılında 112 milyon dolara ulaştık. Ciromuz 2004`de 215 milyon dolar oldu. Bu rakamın yüzde 50`si grup şirketlerinden sağlandı ve bu oran giderek azalıyor. 2005 için hedefimiz ise 270 milyon dolar. 5 sene içinde de 1 milyar dolarlık ciroyaulaşmak istiyoruz. Bu hedef için filomuzda daha fazla bir büyümEgitmeyeceğiz Tedarikçilerimizi yatırıma teşvik ederek onlarla büyümeyi istiyoruz.` Omsan Lojistik, Türkiye dışında Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan, Rusya, Almanya ve Fransa`da faaliyet gösteriyor. Cironun yüzde 10`unun yurtdışı şirketlerden sağlandığını kaydeden Ertik, payın giderek artacağını kaydetti:
İLK BLOK TREN SEFERİ `Lafarge şirketinin Romanya içi taşımalarını aldık. Ayrıca Renault`un Romanya`dan Türkiye, Bulgaristan ve Rusya`ya olan taşımalarını da biz yapacağız. İspanyol Transfesa şirketi ile Almanya`da Omfesa şirketini kurduk. Omfesa ile demiryoluyla Ford Avrupa`dan Ford Otosan`a komponent taşıması yapıyoruz. 25 milyon Euro yatırım ile Almanya ve Türkiye arasında ilk blok tren seferlerini başlattık. Haftada 4 olan sefer sayısı yakınssda 5`e çıkacak.` Hakan Ertik asker ailelerinden gelen taşınma talepleri nedeniyle 2001`den itibaren evden eve taşıma hizmeti de verdiklerini kaydetti.
3-)Omsan`da hedef devler ligi
Lojistik sektöründe yaşanan kıyasıya rekabet, Türk şirketlerini yurtdışı yatırımlara yöneltiyor.
Geçen yılı 215 milyon dolar ciroyla kapatan Omsan, Romanya`da Türkiye`den daha büyük bir lojistik üssü kurmaya hazırlanıyor. Lojistikte Avrupa`nın `premiere ligi`ne çıkmayı amaçladıklarını ve 5 yıl içinde 1 milyar dolar ciro hedeflediklerini söyleyen Omsan Genel Müdürü A. Hakan Ertik, `Önümüzdeki günlerde, yurtdışı yatırımlarımızla büyüyeceğiz. Romanya, çok kısa zamanda Orta ve Doğu Avrupa`nın lojistik merkezi olacak` dedi.
Romanya`da yeni olmalarına rağmen LaFarge ve Dacia`nın lojistik işlerini aldıklarını belirten Ertik, Romanya`da 3 yılda 100 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Otomotiv, akaryakıt lojistiğinde uzmanlaşan Omsan, Romanya`da üretilen Dacia marka otomobilleri, Romanya`dan Rusya, Türkiye ve Ukrayna`ya taşıyacak. LaFarge çimentonun ise Romanya içindeki tüm tedarik zincir yönetimini üstlenecek.
4-)Otomotiv limanlarda tıkanıyor
Arkas Holding ve Omsan Lojistik işbirliği ile Türk Lojistik Enstitüsü tarafından düzenlenen Otomotiv Lojistiği İş Konferansı`nda konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, çok hızlı bir gelişme içinde olan otomotiv sektörünün limanlarda tıkandığını söyledi. Arkas, otomotiv sektöründeki hızlı gelişimi karşılayabilmek için altyapı yatırımlarının ivedilikle başlaması gerektiğini vurguladı. Marmara bölgesindeki limanların yıllardır aynı kapasitede olduğunu belirten Arkas, şunları söyledi: `Haydarpaşa limanının kapasitesi 1994`te ne idiyse bugün de o. 1994`te sıkışıklık vardı, Ambarlı`daki limanlar yükünü biraz hafifletti. Bugün de eski haline dönüyor yavaş yavaş. Biz Gölcük`te 440 bin araçlık otomobile özel bir liman yatırımına başladık. Bağımsız, herkese açık ve sadece araba elleçleme yapacak olan ilk limandır. İnşallah bir sene sonra açarız. Ama bu da yeterli değil çünkü otomotiv dış ticareti çok hızlı artıyor.` İç dağıtım sorunlu OTOMOTİVİN önündeki ikinci engelin iç dağıtım olduğunu dile getiren Arkas, `Mecburen ithalat da ihracat da Marmara`dan geçecek. Fabrikalar orada. Anadolu`ya gidecek olan arabalar karadan mı geçecek? Kaç tanesini taşıyabiliriz? Üretim ve talep çok hızlı artıyor. Denizyolunu ve demiryolunu birlikte kullanmamız şart` dedi. Arkas ayrıca limanlara ve iç dağıtıma yapılacak yatırımlarla maliyetlerin azalacağını ve daha ucuza otomobil alınabileceğini belirtti. TİM Türker İnanoğlu Show Center`da gerçekleştirilen konferansa sektör temsilcileri katıldı.
5-)En fazla ihracat ürününü OMSAN taşıdı
Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından lojistik sektöründeki başarıya ulaşanları ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Dış Ticaret Konferansı etkinliklerinde OMSAN karayolu ve demiryolu ile en fazla ihracat taşıması yapan şirket olarak iki dalda ödül aldı.`
30 yıllık deneyimi ile bir çok ödülü alarak ve yenilikçi projeleri hayata geçirerek lojistik sektöründe liderliğini sürdüren OMSAN, 14-15 Ekim 2008 tarihlerinde Mersin`de T.C Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından düzenlenen Mersin Lojistik ve Transport Fuarı ve Dış Ticaret Konferansları organizasyonunda 2007 yılında gerçekleştirdiği karayolu ve demiryolu taşımaları ile en fazla ihracat yapan firma kategorisinde iki dalda birden birincilik ödülü aldı.
Konferansın açılışında düzenlenen törende 2007 yılında karayolu ve demiryolu kategorilerinde verilen ödüllerin yanı sıra denizyolu, havayolu ile en fazla ihraç yükü taşıyan lojistik firmaları ve en fazla ihraç yükü ve transit yük elleçleyen limanlar da ödüllerini aldılar.
2006 yılında da aynı kategorilerde ödülünü alarak faaliyetlerini sürdüren OMSAN, bu yıl da karayolu ve demiryolu taşımacılığında en fazla ihracat yapan lojistik şirket unvanını korudu. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan ve İş Geliştirme-Stratejik Planlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Keçecioğlu ödüllerini Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın ellerinden aldılar.
OMSAN LOJİSTİK, AB normlarında, her türlü güvenlik ve yüksek iletişim teknolojisi ile donatılmış özmal ve tedarikçi filosu ile Türkiye, Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri arasında komple ve parsiyel uluslararası karayolu taşımalarını çift şoför ve alternatif güzergah uygulamaları ile sunuyor. Uluslararası platformda küresel hizmet sunmanın lojistiğin temel ve vazgeçilmez koşulu olduğu gerçeğinden hareketle OMSAN; sadece Türkiye merkezli değil, farklı kıtalarda yer alan ülkeler arasında da yerel plakalı araçlar ile lojistik hizmetler sağlıyor.
6-)Lojistik Akademisi
Lojistik sektöründe faaliyet gösteren Omsan, Türkiye`nin ilk lojistik akademesinin kapılarını nisan ayında açıyor. Dünyada pek az örneği olan Akademi konusunda bilgi veren Omsan Lojistik Genel Müdürü Hakan Ertik, yeni kurumun Türk lojistik sektörünü uluslararası rekabete hazırlamak ve Türkiye`nin lojistik sektöründe teknoloji üreten bir ülke seviyesine gelmesini amaçladığını bildirdi. 1978 yılında Oyak iştiraki olarak kurulan şirketin 1982`de 15 araçlık bir filoyla uluslararası karayolu taşımacılığına başladığını kaydeden Ertik, `Şirketimiz bugün 550 araçlık filo, 800`ün üzerinde çalışanıyla sektörün önde gelen firması konumuna geldi. Hedefimiz, uluslararası düzeyde 250 lojistik lideri yetiştirmek` dedi.
GURULAR DERS VERECEK
Omsan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Ergin Erşin de şunları söyledi:
`Global rekabete hazır lider yöneticiler yaratmak amacıyla Unicon Eğitim ve Danışmanlık firmasıyla 1 yıldır proje üzerinde çalışıyoruz. Dünya çapında 200 saatlik bir lojistik akademisi programı yarattık. Akademi, bugünün ve geleceğin lojistik liderleriyle dünyanın en ünlü lojistik uzmanlarını bir araya getirecek. Program kapsamında başlangıçta Georgetown Üniversitesi Lojistik Enstitü Direktörü Ricardo Ernst, TAHO Country USA Eğitim Direktörü James M. Dennis ve Council of Logistics Management Derneği`nin Başkan Yardımcısı Maria McIntyre`nin de aralarında bulunduğu 8 lojistik gurusu ders verecek. İlerleyen aylarda yeni uzman isimlerle program daha da zenginleştirilecek. Eğitim programı 2 Nisan`da başlayacak.`
7-)OMSAN Lojistik`e birincilik ödülü
Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından düzenlenen `Dış Ticaret Konferansı` etkinliklerinde OMSAN, karayolu ve demiryolu ile en fazla ihracat taşıması yapan şirket olarak 2 dalda ödül aldı. 2006 yılında da aynı kategorilerde ödülünü alarak faaliyetlerini sürdüren OMSAN, bu yıl da karayolu ve demiryolu taşımacılığında en fazla ihracat yapan lojistik şirketi unvanını korudu. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, ödülleri, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın ellerinden aldı.
8-)Antrepo ve lojistik zincirini kurdu
Lojistik lideri Omsan ile işbirliği yaparak antreposunu İzmir Torbalı`da törenle hizmete açan Tesco Kipa, tedarik ağındaki bu yeni yatırımıyla yıllık 12.000 çeşit ürünü dağıtım gücüne kavuşuyor.

3 yorum:

  1. sertif söylemez8/01/2011

    değerli müdürüm ve yardımcısı .ikinizde tebrik edilecek insanlarsınız .fakat .ben işten ayrıldığım dan bu yana .benim sorunumu sormadınız mahkemelik deeğilim omsanla .ekmek yedim .neyseki .boş verelim .şimdi omsan sorunsuz işten ayrılan şoförünü işe alıyormuş fakat ben aradım .serdal zan emekli olacak diyor .benim mümkünüm olsa geri gelmeyi .oto çeker işime devam etmeyi istiyorum saygılarımla .sertif söylemez.burdan yazdığım için bağışlayın ..ulaşamadım belki burdan da ulşmak olmayacak 0541 735 85 20 tel ..im .

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi yazı olmuş. Ben İstanbul'dan Masko Güneş

    YanıtlaSil