ÜNSPED GLOBAL LOJİSTİK

Kuruluş

1981 Yılında Ünsped Global Lojistik Ticaret A.S. ‘Ünsped Beynelminel Nakliyat- M. Haluk Ündeğer’ unvanıyla ana faaliyet konuları ithalat ve ihracat gümrük işlemleri olmak üzere çalışmalarına başlamıştır. 1988 yılında Ünsped Paket Servisi Ticaret ve Sanayi A.Ş. UPS’in Türkiye’deki yurtdışı ve yurt içi hızlı ve yetkili servis sağlayıcısıdır. Unsped 1988’den bu yana IATA’ya üyedir ve Nippon Express Yetkili Hava Kargo firmasının acentesidir. Bu tarihten beri Nippon Express ile sağlam bir ortaklığımız vardır. 1997 yılında Firmamız ithalat, ihracat gümrükleme ve nakliyat konusunda faaliyet göstermek üzere anonimleşerek Ünsped Uluslararası Nakliyat ve Gümrükleme adını almıştır. 2001 yılında Dünyadaki değişimlere paralel olarak 1997 yılında yeniden yapılanma çalışmalarına başlayan firmamız, bu çalışmaların ürünü olarak bünyesinde ISO 9002 Kalite Güvence Sistemini kurmuştur ve 2001 yılında da Kalite Sistem Standardının ISO 9001:2000 revizyonuna paralel olarak sistemini yenilemiş ve ISO:9001 belgesini almıştır. 2002 yılında Merkez ofisimiz yeni binasına taşınmış ve yeni binamızda gümrüklü antrepo açılarak A tipi antrepo hizmeti verilmeye başlanmıştır. 4458 sayılı Gümrük Kanunu gereği gümrük müşavirliği ve nakliye faaliyetlerinin aynı çatı altında olmayacağı sebebi ile 31 Mayıs 2002 tarihinde unvanını değiştirmiştir. Buna göre gümrük müşavirliği hizmetlerimiz, ‘Ünsped Gümrük Müşavirliği A.Ş.’ üzerinden, uluslararası nakliye hizmetleri ise ‘Ünsped Global Lojistik Ticaret A.Ş.’ üzerinden yürütülmektedir. 2003 yılında Firmamız Kara Nakliye Filosunu oluşturarak, kara nakliye ve konteynır taşımacılığına başlamıştır. Kalite güvence sistemimiz TSE tarafından onaylanmıştır. Ayrıca firmamız TSE-ISO-EN-9000 sertifikası almış ve bünyesinde E-servis sistemini kurmuştur. İstanbul Atatürk Havalimanı Hava Kargo yetki belgesinin yanı sıra, İzmir, Adana ve Ankara Havalimanlarından da yetki belgeleri almıştır. 2004 yılında Dijital arşiv sistemimiz gerekli denemeler yapıldıktan sonra kullanılmaya başlanmıştır. İthalat departmanımız otomotiv, elektronik, deri, tekstil, kimyevi maddeler olmak üzere beş sektörel bölüme ayrılmıştır. Kara nakliye filomuzu koordine edecek olan Kurtköy ofisimiz açılmıştır. 2005 yılında Firmamız araç filosunu büyütmeye devam etmiştir. Kara nakliye filomuzda yer alan araç sayısı yüzü aşmıştır. Hadımköy’de bir antrepomuz açılmıştır. Firmamızın adı Ünsped Gümrük Müşavirliği A.Ş. olarak değiştirilmiştir. Gemlik ofisimiz açılmıştır. Merkez ofisimizde Nippon Express bir ofis açmıştır. Deniz nakliyesi ile ilgili olarak Nippon Express firması ile bir sözleşme yapılmıştır. Yılın ilk yarısında kara nakliye filomuzdaki araç sayısı 156’ya ulaşmıştır. İzmir’de bir ofisimiz açılmıştır.

HAVA ve KARAYOLU İLE YURTİÇİ NAKLİYE

İhraç yada ithale konu olan her türlü eşyanızın iç nakliyesi bünyemizdeki mevcut uçak ve kargo araçları ile yapılmaktadır.

KURYE

İstanbul içi evrak sirkülasyonumuz, işlemlerin daha hızlı ve güvenli yola yürümesi için kendi motor araç ve yaya kuryelerimizle sağlanmaktadır


VİZYON MİSYON ve KALİTE POLİTİKAMIZ

Vizyonumuz

Türkiye ve Dünya ülkelerindeki acentelerimizle birlikte tüm lojistik faaliyetleri yürütebilecek ve yönlendirebilecek, rekabet gücü yüksek, lider firma olma hedefine ulaşmak.

Misyonumuz

Müşterilerimize ; En ileri teknolojiyi kullanarak, yurt içi ve yurt dışı hava, kara, deniz ve demiryolu taşımacılığı ile gümrüklü, gümrüksüz depolama ve gümrükleme hizmetlerini en yüksek seviyede vererek, beklentilerinin de ötesinde doğru çözümler üretmek. Yarının koşullarını bugünden belirleyerek, çalışanlarımızın eğitim, bilgi ve morallerini en üst düzeyde tutmak.

Dünyayı Kuşatan Hizmet Ağı

Ünsped A.Ş., uluslararası nakliye konusunda iş ortakları ile çıkış ve varış ülkelerindeki tüm formaliteleri optimum sürede ve titizlikle yerine getirmektedir.

Ünsped A.Ş., nakliye hizmetlerini dört ana başlıkta toplamıştır:

Hava Kargo

Kara Nakliye

Deniz Nakliye

Demiryolu Nakliye

HAVA KARGO

Tümü eğitimli ve uzman personeli ile 1988 Yılından beri IATA üyesi, yetkili hava kargo şirketi olarak başarıyla çalışmalarını sürdüren ÜNSPED A.Ş., minimum kilodan, komple uçak yükselmesine (charter) kadar hava kargo yoluyla eşya taşınmaktadır.Hava kargo hizmetlerimiz , dört ana gurupta toplanmıştır

Havalimanından havalimanına (potr to port)

Havalimanından kapıya (port to door)

Kapıdan Havalimanına (dort to port)

Kapıdan kapıya ( door to door)

Hava kargo ile tekstil, konfeksiyon (askılı yükleme dahil ), makine ve makine parçaları, altın, gümüş, mücevherat gibi değerli kargo, gıda maddesi , tehlikeli maddeler, cenaze, halı-kilim, sanat eserleri, canlı hayvanlar ve benzeri birçok genel ve özel kargo taşınabilmektedir.

KARA NAKLİYE

Hedeflerinize birlikte yol alıyoruz

Ünsped A.Ş., forwarder’lığın yanısıra aktif olarak uluslararası karayolu ve konteynır taşımacılığı da yapmaktadır. Uydu takip sistemi ile donatılmış 2004 model 124-420 yüksek kabin çekiciler ve Kögel marka 96m3’lük römorkları ile hizmet vermektedir. Aynı zamanda Kılçık tip konteynır taşıyıcıları ile müşterilerinin konteynır taşıma taleplerini de karşılamaktadır. İhtiyaç ve taleplere göre dört ayrı teslim şeklini de kullanmaktadır.

DENİZ NAKLİYE

Başarınız için birlikte en güvenilir rotayı çiziyoruz

ÜNSPED A.Ş., partnerleri ile dünyadaki önemli limanlara komple ve parsiyel konteynır yüklemelerinden, haftalık groupage servislerine kadar hizmet vermektedir. Talep ettiğiniz teslim şekline göre (limandan limana, limandan kapıya, kapıdan limana, kapıdan kapıya) her türlü ebat, ağırlık ve karakterde genel kargo ve tehlikeli kargo taşımaktadır.

DEMİRYOLU NAKLİYE

Alternatif ve ekonomik çözümler üretiyoruz

Demiryolu taşımacılığı ,diğer taşıma türlerine oranla fiyat avantajına sahiptir ve bazı uluslararası firmalar bu taşıma türünü kullanarak pazarda ürünlerine rekabet edebilir fiyat avantajı sağlamaktadır.

Ünsped A.Ş., Demiryolu nakliyede üç ayrı taşıma şekli ile hizmet sunmaktadır.

-Avrupa – Türkiye arası vagon taşımaları

-Konteynır taşımaları

-Kombine taşımalar

1 yorum:

  1. Yamaç Nakliyat firması olarak İstanbul'da evden eve nakliyat, yük ve eşya taşıma, kamyonet nakliye hizmetleri sunuyoruz.

    YanıtlaSil