Arkas Anadolu Lojistik A.Ş.

LOJİSTİK HİZMETLER

*İthalat ve İhracat Taşımaları
Arkas’ın acenteliğini yürüttüğü dünya çapında armatörlerin yanı sıra kendi armatör şirketi Arkas Line'ın gemileri ile her türlü ihracat ve ithalat sevkiyatları Arkas Anadolu Lojistik tarafından gerçekleştiriliyor.

*Depolama ve Dağıtım Hizmetleri
İstanbul, İzmir, Kayseri, Erzurum ve Bursa’da bulunan depo ve antrepolarda gümrüklü ve gümrüksüz depolama, paketleme ve manipülasyon hizmetleri veriliyor.

*Yurtdışı Depolama ve Dağıtım Hizmetleri
Arkas Anadolu Lojistik, yurtdışındaki çalışma ortakları aracılığı ile "yurtdışı dağıtım, depolama ve toplama hizmetleri" sunuyor. Müşterilerden gelen taleplere göre proje bazında çözüm üretiliyor. Türk ihracatçısının ürünleri gümrüklü veya gümrüksüz depolarda depolanarak birden fazla alıcıya dağıtımı, ya da bir alıcıya farklı zamanlarda teslimat yapılıyor.

*Demiryolu Taşımaları
Düzenli olarak çalışan Derince-Yenice, Mersin-Gaziantep, Mersin-Kayseri, Eskişehir-Yenice hatlarının yanı sıra talep edilen güzergahta Arkas vagonları ile hizmet veriliyor.

*Yurtiçi Konteyner Taşımacılığı
Türkiye’nin tüm limanlarına ihracat yüklemeleri için ön taşıma ve tüm limanlardan ithalat son taşımaları karayolu ile müşterinin istediği günde yapılabiliyor. Bu hizmet için Arkas filosunda yer alan özel olarak konteyner taşıması için üretilmiş 420 TIR kullanılıyor.

*Yurtiçi Açık Yük Taşımacılığı
Tenteli TIR’lar ile dahili yükler için yurtiçi taşıma hizmeti sunuluyor.

*Özel Ekipmanlı Taşımalar
Müşteri gereksinimleri doğrultusunda, alternatif taşıma seçenekleri geliştirilerek, en uygun sistemlerle ihtiyaçlar karşılanıyor. Taşınacak ürünün yapısı ve hacmine göre Arkas özel ekipman parkındaki araçlar da kullanılıyor.

1)Sidelifter
Sidelifter, yükleme / boşaltma rampası olmayan alanlarda kullanılıyor. Dara dahil 33 tona kadar olan konteynerlerin yükleme ya da boşaltmasını, 7-10 dakika gibi bir sürede yapabilen bu hızlı mobil vinçler sayesinde, Türkiye'nin herhangi bir noktasında konteyner elleçleme hizmeti kolaylıkla verilebiliyor. Sidelifter ile, ithalat ve ihracat konteynerleri müşteri sahasında stoklanarak; müşterinin kapalı saha stok alanı minimuma indirgenerek, stok maliyetleri düşürülüyor.

2)Askılı konteyner
Tekstil ürünleri, herhangi bir standart box konteyner ile düşük maliyetler ile taşınabiliyor, ürünlerin özelliklerine ve ihtiyaca bağlı olarak işe özel sistem geliştiriliyor.


3)Tank konteyner ve Flexi Tank
Sıvı gıda ve kimyasal ihracat ve ithalatında, standart ISO tank konteynerin yanı sıra flexitank kullanılarak box konteynerler ile de taşıma yapılabiliyor. Geniş araç filosu ve eğitimli şoförlerle, taşıma sırasında jeneratörle tankın ısıtılması da dahil olmak üzere ISO 9001 standartlarında hizmet veriliyor.

4)Inner Liner Bag
Granül ürünlerin taşımasında, 25 ton’a kadar yükleme kapasitesi olan inner liner bag kullanılıyor. Aynı zamanda, müşterilerin kendi özel ihtiyaçlarına göre üretilmiş inner liner bag sağlanabiliyor.

5)Ağır tonaj proje taşımaları
Konteynere sığmayan yüklerin yurt içi kara nakliyeleri, özel ekipmanlar ile yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder