DHL, Dünya Çevre Günü’nü yeni projesiyle kutluyor

  • 2020 yılına kadar karbon salınımını %30 oranında azaltmayı hedefleyen DHL Express, her sene 5 Haziran Çevre Günü’nde uyguladığı “Lights Off” Çevre için ışıkları söndürelim projesi ile birlikte bu sene geri dönüşüm kampanyasını da hayata geçiriyor
Birleşmiş Milletlerin dünya çapında çevre bilincinin arttırılması amacıyla hayata geçirdiği bir insiyatif olan ve her yıl 5 Haziran’da kutlanan Dünya Çevre Günü’ne DHL destek vermeye devam ediyor.

Bu sene şirket çalışanlarını sürece daha fazla dahil etmek için Dünya Çevre Günü kapsamında yeni bir proje hayata geçiriliyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde start alacak geri projeyle DHL ofislerinde kullanılan kağıt, plastik ve alüminyum kutular toplanarak, geri dönüşümü sağlanacak.

Bütün dünyadaki birçok DHL hizmet birimindeki ışıkları söndürerek, sürdürülebilir çevre bilinci için verdiği taahhütleri gösteren ve bu özelliğiyle sembol bir hareket olan “Lights Off” Çevre İçin Işıkları Söndürelim projesi de önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da tekrar edilecek. Bu kapsamda DHL Express Türkiye, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, yerel saat ile 13:00 -14:00 arasında, dünyadaki bütün hizmet birimleri ile birlikte ışıkları bir saat boyunca söndürecek.

220’nin üzerinde DHL ülkesinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan aktivitede -ortalama olarak, normal şartlarda 250 kamyonetin üreteceği 5.2 metrik ton karbon dioksit salınımının tasarruf edileceği öngörülüyor.

DHL Express Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ergünlü konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“DP DHL Grup’un 2020 ile birlikte karbon salınımını %30 oranında azaltmayı hedeflediği düşünülecek olursa, çalışanların bu sürece dahil edilmesinin son derece kritik bir konu olduğu görülebilir. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü, çalışan arkadaşlarımızın farkındalığını arttırmak ve bütün kamuoyunun dikkatini iklim koruma konusuna çekmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Sadece bir dünya var ve ona saygı duymak ve korumak hepimizin sorumluluğu. DHL olarak, küresel çapta harcadığımız bu eforun çevre üzerinde sürdürülebilir bir etki bırakmasını ve bu konudaki sözümüzün bütün iş ortaklarımıza güçlü bir mesaj vermesini umuyoruz”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder