EKOL LOJİSTİK


Ekol 1990 yılından bugüne sektöründe dünyaçapında bir marka olmayı hedefler
1990 yılında faaliyetlerine başlayan Ekol; daha ilk günden itibaren sektöründe dünya çapında bir marka olmayı hedefleyerek yola koyulmuştur. Uluslararası taşımacılıkta yük organizasyonuyla başlanılan noktadan, 3PL entegre lojistik hizmetleri sunan bütünleşik bir yapıya ulaşmıştır.
İleri teknoloji uygulamalarıyla "Tedarik Zinciri Yönetimi"
Ekol bugün, yarattığı know-how, kalifiye insan kaynağı ve ileri teknoloji uygulamalarıyla çok farklı sektörlerde bulunan yerli ve yabancı müşterilerine entegre lojistik hizmetleri ile tedarik zinciri çözümleri tasarlamakta ve sunmaktadır.
Yeni ekonominin gereksinim duyduğu yenilikçi, çevreci, ekonomik hizmetler
Türkiye ve Avrupa'da en yeni teknolojiyle donatılmış dağıtım merkezleri, genç ve çevreci filosuyla, yeni ekonominin gereksinim duyduğu her türlü hizmeti bütünleşik bir şekilde uluslararası arenada sunabilen Ekol; taşımacılık, depo yönetimi, gümrükleme, dış ticaret ve tedarik zinciri yönetimi çözümlerini müşterilerine sunmaktadır.
Ekol; Türkiye'de ve Avrupa'da öncülerden biri
Ekol, 300.000 m2 kapalı alanı aşan dağıtım merkezleri, 1.100 araçlık filosu ve 2.000'e yaklaşan çalışan sayısıyla Türkiye'nin ve Avrupa'nın öncü entegre lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer almaktadır.
Bugün Ekol, lojistik sektörüne yetiştirdiği insan kaynağı ve yeni iş modelleri geliştirmekte üstlendiği öncü rolle, adına yakışır başarılara imza atmaktadır. Portföyüne aldığı dünyanın önde gelen çok uluslu şirketleri ve bu müşterileri için ürettiği hizmetler sayesinde, marka bilinirlik hedeflerine ulaşmak yönünde emin adımlar atmaktadır.

Entegre Lojistik Hizmetleriyle Etkin Tedarik Zinciri Yönetimi
Ekol, entegre lojistik hizmetleriyle müşterilerine tek bir kaynaktan etkin bir tedarik zinciri yönetimi sunmaktadır. Müşteriler esnek tedarik zinciri çözümleri sayesinde, fırsatları zamanında değerlendirerek rekabet avantajı sağlamaktadır.
Ekol Müşterilerinin Sorun, Beklenti ve Lojistik İhtiyaçlarını Tespit Eder
Operasyonların tek bir kontrol merkezinden sağlanması; sürecin daha iyi yönetilmesini ve maliyet avantajını da beraberinde getirmektedir. Ekol, müşterilerinin sorun, beklenti ve lojistik ihtiyaçlarını tespit ederek, terzi işi çözümlerle işlerine değer katacak hizmetler sağlamaktadır.
Türkiye'nin EnBüyük ve ModernAraç Filosu
Ekol; Türkiye ve Avrupa'nın en büyük ve modern araç filosuna sahip firmalarından biri olarak, tüm Avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında, parsiyel ve komple araç taşımacılığı hizmeti vermektedir.
Her Noktada Geniş Hizmet Ağı
Ekol; tüm avrupa ülkeleriyle Türkiye arasında, parsiyel ve komple araç taşımacılığı hizmeti vermektedir. 2010 yılından itibaren hizmet bölgelerine; Rusya, Ukrayna, CIS ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerini de dahil etmiştir.
Her Noktada Şeffaf, Kaliteli ve Güvenilir Hizmet
Geniş hizmet ağı, dünya çapında güçlü acentaları, operasyonel ve sektörel uzmanlığı, müşteri odaklı çözümleri, gerçek anlamda müşteri ilişkileri yönetimini benimseyen ekibi, sipariş yönetim sistemleri, forwarding becerisi ve modern filosuyla Ekol, şeffaf, kaliteli ve güvenilir hizmet sunmaktadır. Sürekli geliştirilen sipariş yönetimi sistemleri; operasyon yönetiminde verimlilik sağlarken, müşterilerine de izlenebilirlik, takip kolaylığı ve şeffaflık sağlamaktadır.
Ekol Havayolu Taşımacılığı
Ekol, müşterilerinin her türlü taşımacılık talebine, en ideal çözümü sunma ilkesini benimsemiştir. Bu bağlamda hava taşımacılığı, deniz ve demiryolu taşımacılığı gibi taşımacılık çözümlerinde tamamlayıcı rol oynamaktadır.

Hava Taşımacılığında en kaliteli hizmet, en uygun maliyet ile Ekol'de
Sahip olduğu IATA lisansı, UTIKAD ve HTFN üyelikleriyle tüm dünyayı kapsayan geniş acenta ağı ve en önemli havayolu şirketleriyle yapılan anlaşmalarla, 800'ün üzerinde müşterisine hava taşımacılığında en kaliteli hizmeti en uygun maliyete sunmak için çalışmaktadır.
Deniz Yolu
Ekol'den Kıtalararası Akılcı Lojistik Çözümler
Dünya ticaretinin % 80'inin denizyoluyla gerçekleştiği günümüzde Ekol, tüm dünyada söz sahibi armatörlerle yaptığı anlaşmalar, geniş acenta ağı ve sahip olduğuFIATA, ITCO, UTIKAD üyelikleriyle tüm dünyada 900'e yakın müşteriye sadece Türkiye ve diğer tüm dünya ülkeleri arasında değil; Türkiye dışında farklı ülkeler arasında da kıtalararası akılcı lojistik çözümler üretmektedir.

İntermodalin Farkı
İntermodal taşımacılık, taşıma şekilleri değiştirilirken yük üzerinde herhangi bir işlem yapmadan birden fazla noktaya yükün birden fazla taşıma modeliyle taşınması yöntemidir. Intermodal taşımacılık kapsamında, ürünlerin yeniden paketlenmesine gerek olmadan doğrudan bir taşıma modelinden diğerine geçmesini sağlayan özel konteynerler veya treylerler kullanılmaktadır.
Verimli, Zamanında, Düşük Maliyetli ve Çevre Dostu
Ekol; en verimli, dakik, düşük maliyetli ve çevre dostu biçimde yükleri bir yerden diğerine taşımak için intermodal taşımacılığı kullanmaktadır. Ekol; tır, kara yolu, okyanus yük gemileri, buharlı gemiler ve uçaklar gibi intermodal taşımacılık yönteminde kullanılan taşıma modellerini kullanmaktadır.
İntermodal Deneyimi
Ekol, bir başka modele bağımlı olarak bir modelin verimliliğini sağlayan kara-demiryolu, deniz-demiryolu, hava-denizyolu hizmetleri oluşturarak intermodal'i gizemli olmaktan çıkartmaktadır.
Süre açısından hassas yükler için premium ve garantili intermodal hizmetler sunmaktadır.
Daha düşük değere sahip mallar için, değişik ekipman çeşitleri ve hizmet seçenekleri için değer fiyatlaması sunmaktadır.
Ekipman esnekliği, müşterilerinin yüküne en uygun olanı seçmesini sağlar: 20', 40', 45' konteynerler ve treylerler; high-cube konteynerler ve 13,60 treylerler dahil bir çok seçenek sunmaktadır.
Seçkin Drayage sağlayıcılarla olan sözleşmeleriyle zamanında alım ve teslimat sağlanmaktadır.
Ekol teknolojisi Quadro, e-posta, faks veya güvenli internet erişimi aracılığıyla geçerli konum ve durumu bildirmek üzere müşterilerinin sevkiyatını otomatik olarak takip etmektedir.
Daha da önemlisi, deneyimli hizmet personeli müşterilerin taşıma programında ihtiyaç duyduğu tutarlı, güvenilir performansı sağlamak üzere her gönderiyi dikkatli bir şekilde yönetmektedir.
DEPO YÖNETİMİ
Ekol, Başarılı Depo Yönetimi Uygulamalarıyla Ürün Maliyetlerini Düşürmektedir.
Depo yönetimi tüm lojistik faaliyetler içerisinde en büyük paya sahip dilimlerden biridir. Bu dilimin iyi yönetilmesi, satış noktalarının planlanan zamanlarda beslenmesi, stok ve sipariş hazırlama doğruluk oranlarının yüksek tutulabilmesi lojistik maliyetinin dolayısıyla da ürün maliyetinin düşürülmesi adına büyük önem arz etmektedir.
Son Tüketici Maliyetine Dayanan Yaklaşımla Depo Yönetimi
Ekol sahip olduğu teknik bilgi ve deneyim yardımıyla süreçleri yeniden tasarlayarak kaynak kullanımını azaltma çalışmaları yapmaktadır. Bilişim altyapısıyla yönetebildiği değişken sayısını artıran, insan gücünü sahadaki yalın iş gücü yerine tasarlanan otomasyon sistemlerini denetleyen ve geliştiren kalifiye bir kaynak olarak gören Ekol, depo yönetimi içinde tüm kaynakları en aza indirmek yerine; stok, siparişlerin toplanması, dağıtımı gibi operasyonlardan kusursuz verim sağlayarak kontrol sistemleriyle göreceli satış kayıplarınıdan doğacak zararları en aza indirmeyi hedeflemektedir. Bu yönüyle Ekol, son tüketici memnuniyeti maliyetine dayanan üst düzey bir yaklaşım sergilenmektedir.
Müşteriye Değer Katan Özel Çözümler
Ekol yalnızca girdi maliyetleriyle değerlendirmediği depo stratejisiyle, tüketici değerlendirmesine dayanarak müşterilerine özel çözümler sunmakta, müşterilerinin marka değerlerini artıran bir iş ortağı olmak için çalışmaktadır
Ekol, müşterilerinin gümrükleme ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit eder.
Ekol, müşterilerinin gümrükleme ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit ederek, sahip olduğu kurumsal bilgi birikimi ve müşteri odaklı yaklaşımıyla, en ideal çözüm yollarını geliştiren, sektördeki öncü aktörlerdendir.

Tecrübeli müşavir kadrosu, tüm sürecin tek elden takip edilmesini sağlayan sektörel bazlı ihtisas sahibi müşteri temsilcileri
Tüm gümrüklerde konuşlanmış kendi bünyesindeki dış operasyon kadroları ve evrak akışını en hızlı seviyede gerçekleştirmeyi sağlayan kurye operasyonlarıyla Ekol; gümrükleme süreçlerinin en kısa sürede ve sorunsuz şekilde neticelendirilmesini sağlamaktadır.
Kendi bünyesinde geliştirilen esnek ve yenilikçi yazılım
Kendi bünyesinde gerçekleştirilen esnek ve yenilikçi yazılım sayesinde Ekol; her türlü nakliye vasıtasıyla gelen yüklerin beyannamelerinin, en kısa sürede ve kolaylıkla hazırlanmasını sağlamaktadır. Henüz yükler yoldayken elektronik veri akışını sağlayan altyapısı sayesinde, müşteri temsilcilerinin ön hazırlıklarını tamamlamalarına yardımcı olurken, tarife bazlı mevzuatsal gereklilikleri tespit ederek, müşterilerini en kısa sürede yönlendirmektedir. Bu sayede olası sorunlar meydana gelmeden bertaraf edilmektedir.
Ekol, tüm süreçlerin aşılmasında ve takibinde; sahip olduğu esnek yazılım alt yapısıyla, insan gücü ve hatasını en aza indirerek, süreç dahilindeki işlemlerin en hızlı şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Ayrıca, tüm aşamaları internet yoluyla müşterileriyle paylaşarak, dinamik ve şeffaf bir yapı sergilemektedir.

3 yorum: