BALNAK LOJİSTİK

BALNAK ; ulusal ve yurt içi lojistik alanlarında faaliyet gösteren bir kurumdur.

1986 Türkiye ekonomisinde büyük degisimlerin yasandigi bu dönemde, ihracat ve ithalat talebi devamlı artıyor ve bu talepler doğrultusunda Avrupa ile aramızda köprü olacak olan nakliye firmaları birer birer temellerini atıyorlardı. Türkiye'nin sayılı gruplarindan biri haline gelmis olan 'Balnak Logistics Group'un temelleri ise 1986 yilinda kurulan 'Balnak Uluslararasi Nakliyat ve Ticaret Ltd. Sti.' ile atılıyordu.

1990Kuruldugu dönemde 12 kisilik çekirdek kadrosu ile sadece Almanya'dan karayolu tasimacaligi hizmeti veren Balnak, 1988 yilinda hava ve deniz yolu nakliye organizasyonuna baslamis ve '90 yilinda da IATA Lisansini almaya hak kazanmistir.

1995 Alman ortagin kontrolündeki hisselerin satin alinmasi ile baslayan kurumsal yeniden yapilanma sürecinde, Şirket bünyesindeki departmanlarin her biri müstakil iirketler haline getirildi ve %100 Türk sermayeli Balnak Logistics Group doğdu.

1999Kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacalığı ve antrepo işletmeciliği hizmetleri veren BALNAK, 'Toplam Kalite' çalışmalarına baslamaya karar aldı. 1999 yilina gelindiginde Balnak bir baska basariya daha imza attı ve IATA hava kargo acenteleri sıralamasında 121 yerli ve yabanci sirket arasinda birinciliği elde etti.

2001 Dünya Gazetesi tarafindan "Sektöründe En Başarılı Şirket" ödülüne layik görülen BALNAK, deniz ve havayolu taşımalarında en az karayolu kadar iddalı konuma geldi.

2003"Süreç Yönetimi" sistemine geçen BALNAK 2003'de büyük bir basari öyküsüne imza atarak Kalder ve Tüsiad'in düzenledigi 12. Ulusal Kalite Kongresi Kobi Kategorisi'nde "Kalite Ödülü"ne layik görüldü.

2004 Balnak Uluslararası Nakliyat, grubun kara yolu nakliyesindeki gücünü arttırmak amacı ile kuruldu ve özmal araç yatırımı yaparak servis kalitesini arttırmayı hedefledi.

2005 Depolama ve Lojistik alanında yatırım atağı yapan BALNAK, Çatalca’da içinde 2 antrepo, ihracat depo ve lojistik depolar bulunan 23.500 m2’lik tesisi hizmete açtı.

2007 Yılın hemen başında İstanbul Sarıgazi’de içinde bir antrepo ve lojistik depo bulunan tesisi hizmete açan Balnak, 2007 yılını gelişme ve büyüme vizyonuna paralel olarak oldukça hareketli geçirdi. Balnak, 2007 sonunda sektörde bir ilke imza attı ve Amerikan yatırım fonu Great Circle Capital ile ortaklık kurdu. (www.greatcirclecapital.com ).

2008 Lojistik sektöründe öncülük yapmaya devam eden BALNAK, 12 mart 2008’de sektörün önde gelen kuruluşlarından İzmir Lojistik Grubu ile birleşerek güç kazandı. FMCG, Otomotiv, İlaç sektörlerinde dünyanın lider kuruluşlarına depolama, paketleme ve yurt içi dağıtım hizmetleri sunan İzmir Lojistik Grubu ile yaşanan birleşme sonucunda 200.000 m2 depolama alanı, 1500’ün üzerinde çalışan, 115 öz mal ve 1600 tedarikçi aracı ile sektörde lider bir kuruluş ortaya çıktı. Bu birlikteliğin ilk meyveleri olarak İzmir Kemalpaşa’da 4.500 m2 lik, Gebze Pelitli’de 18.000 m2’lik depolar hizmete açılmıştır.

2009
Balnak Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ilk ofis açan lojistik şirketi oldu. Balnak, Mart 2009'da açılan ofisi sayesinde İstanbul Anadolu yakasında bulunan müşterilerine hizmet götürmek adına yine öncülük yapmıştır.

2010
Yeni yıla yatırımlarla giren Balnak, yine bir öncülük yapak Libya Trablus’ta bir yurt dışı ofisi açtı. Özellikle inşaat projelerine taşımacılık yapan Balnak artık Libya’da iş yapan Türk Mütehhaitlerine taşıma, liman, gümrükleme ve şantiye teslim hizmetler sunmakta.

Daha çevreci bir filo sahibi olmayı hedefleyen Balnak, filosunda bulunan 10 adet EURO 3 motorlu aracını, EURO 5 motorlu yeni araçlar ile değiştirdi.

Yılın ikinci yarısında yurt içi parsiyel taşımalar için Çayırova’da 2.800 metrekarelik aktarma merkezi açan Balnak, müşterilerine daha hızlı ve verimli dağıtım olanakları sunmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder