ARKAS ANADOLU LOJİSTİK A.Ş.



Basında çıkan haberlerden bir tane daha;

Arkas, lojistik güçlerini birleştirdi

Arkas Holding Lojistik hizmetler grubu şirketlerinden Arkas Anadolu Nakliyat ve Ticaret AŞ ve Arkas Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Ticaret AŞ, 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle Arkas Anadolu Lojistik Nakliyat ve Ticaret AŞ çatısı altında birleşti

Lojistik Haber
29.02.2008


Arkas, yelpazedeki lojistik hizmetlerini tüm müşterilerine tek elden ulaştırmak için lojistik şirketlerini yeniden yapılandırdı. Firmadan yapılan açıklamada, yeni kurulan Arkas Anadolu Lojistik AŞ, Arkas’ın tüm lojistik olanaklarını kullanarak, kalite ve fiyat dengesinde hizmet sunacağı belirtildi.


Arkas Holding Lojistik hizmetler grubu şirketlerinden Arkas Anadolu Nakliyat ve Ticaret AŞ ve Arkas Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Ticaret AŞ, 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle Arkas Anadolu Lojistik Nakliyat ve Ticaret AŞ çatısı altında birleşti.



Arkas Anadolu Lojistik, aynı grupta bulunan Arkas Ulaştırma, Ar-Gü Demiryolu Taşıma ve Depoculuk ile Ardep Gümrükleme ve Depoculuk Ticaret şirketlerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini de yürütecek.



Arkas, yeniden yapılandırma ile Lojistik Hizmetleri Grubu’nun sağladığı demiryolu ve karayolu bağlantılı denizyolu taşımacılığı, yurtiçi dahili demiryolu taşımacılığı, depolama ve dağıtım hizmetlerini müşterilerine tek elden, kalite ve fiyat dengesinde sunmayı hedefliyor.



Geniş altyapı ve hizmet ağı
tek adresten sunulacak



Firmanın basın açıklamasında “Arkas, demiryolunun imkânlarının kullanarak nakliye maliyetini ucuzlatmak ve böylece Anadolu sanayicisinin önünü açmak hedefiyle 2003 yılında başlattığı Arkas Anadolu Projesi de bu yeniden yapılanmayla büyük güç kazandı” denildi.



Yapılan açıklamaya göre, Arkas Anadolu Lojistik, Arkas Lojistik Hizmetler Grubu şirketlerinin sahip olduğu, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Gaziantep, Konya ve Kayseri olmak üzere birçok ilde bulunan 60 bin metrekarenin üzerinde kaplı alanlı depolama tesisleri, 471 vagon, demiryolu ile taşımaya uygun 750 konteyner, 390 çekici, çok sayıda yükleme-boşatma araç ve ekipmanı ile geniş konteyner depolama sahalarını müşterilerinin hizmetine tek elden sunuyor.

Arkas Anadolu Lojistik’in konteyner parkında sıvı yüklemeleri için ısıtmalı ve ısıtmasız tank konteyner ile flexitank konteynerler, tekstil taşımaları için askılı konteyner, kuru dökme yükler için iner line bağ sistemli konteynerler ve demiryolu konteynerler de bulunuyor.
Arkas Anadolu Lojistik bu geniş taşımacılık altyapısıyla geniş hizmet yelpazesinde hizmet verecek.




Hedef 81 ilde hizmet



Arkas Anadolu Projesi’ne paralel olarak Arkas Anadolu Lojistik’in hedefi nitelikli ve ucuz lojistik hizmetlerine öncelikle demiryolu erişimi bulunan Anadolu kentlerine götürmek, daha sonra bunu 81 ili kapsayacak şekilde geliştirmek olarak belirlenmiş bulunuyor.

Anadolu Projesi’nin tüm yatırım ve inşaat planlaması Arkas tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında ilk etapta hizmet götürülmesi planlanan şehirlerde gerekli gayrimenkullerin temini çalışması 2007 yılında tamamlandı. Bu gayrimenkuller üzerine depo, dağıtım merkezi vb. lojistik tesislerin projelendirmesi ve inşaat çalışmaları da sürüyor.

Arkas Anadolu Lojistik. 2007 yılında Anadolu’nun ticareti en yoğun illerinden biri olan Kayseri’ye 6 bin 500 metrekarelik depoyu törenle açtı. Toplam 6 bin 500 metrekare kapalı depoya sahip Arkas Kayseri Lojistik Tesisi, Orta Anadolu’nun sanayi ve ticaret merkezlerinden olan bu ilin özel sektöre ait en büyük lojistik tesis olma özelliğini taşıyor. 2008 yılında da yeni tesislerin devreye girmesi için çalışmalar hızla sürdürülüyor.



Beş yıl içinde tam işlerlik kazanacak



Sürekli gelişen, geliştikçe yeni yatırımları beraberinde getiren Arkas Anadolu Projesi için bir bitiş tarihi öngörülmüyor. Ancak projenin 5 yıl içinde tam işlerlik kazanması hedefleniyor. Bu nedenle Anadolu Projesi, kapsamı ve yatırım miktarı ile Türkiye’de özel sektör tarafından yürütülen en önemli lojistik sistem projesi niteliğini taşıyor.


Arkas Anadolu Lojistik yelpazesinde
hizmet verecek birimler



- Yurt içi konteyner ve açtık yük taşımacılığı

- Depolama ve dağıtım

- İthalat ihracat taşımaları

- Yurtdışı dağıtım ve depolama hizmetleri

- Gümrüklü ve gümrüksüz depolama

- Transit yük işlemleri

- Yurtiçi konteyner vagon ve kapalı yük
vagonlarıyla demiryolu taşıması

- Demiryolu istasyon ve terminal hizmetleri

- Maden taşımaları ve yüklemeleri

- Ağır tonaj proje taşımaları

- Askılı konteyner (tekstil için)

- Konteyner içi iner liner bağ (Kuru dökme yükler için)

- Tank konteyner

- Flexitank taşımaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder