ARKAS ANADOLU LOJİSTİK A.Ş.



Arkas Kayseri Lojistik Tesisleri Organize Sanayi Bölgesi'nde Düzenlenen Törenle Açıldı.


Arkas Kayseri Lojistik tesisleri Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törenle açıldı.
Gerçekleştirilen açılış törenine Kayseri Valisi Osman Güneş, Arkas Holding İcra Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Arkas Ulaştırma Genel Müdürü Cenk Ergen, Ar-Gü Genel Müdürü Ercan Güleç, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Gümrük Müdürü Hayrettin Yıldırım, Gümrük Muhafaza Müdürü Abdullah Çalış ve çok sayıda işadamı ile sanayici katıldı.

Orta Anadolu'nun ilk konteyner deposu olarak 1999 yılında Kayseri de hizmet vermeye başlayan Arkas, 18 dönümlük arazi üzerinde yeni yatırımıyla 4 bin 250 metrekaresi gümrüklü, 2 bin 250 metrekaresi gümrüksüz bir antrepo inşa ettirerek hizmete açtı.

Açılış öncesi konuşma yapan Arkas Holding İcra Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Kayseri'ye 8 yıl önce ilk yatırımı yaptıklarını hatırlatarak Kayseri sanayicisinin ve Kayseri Sanayi Odası'nın çok büyük desteğini gördüklerini söyledi. Kayseri'deki yeni yapılanmalarında desteğin büyük önem arz ettiğini kaydeden Arkas, ''Türkiye'nin gelişmesi Anadolu'nun gelişmesine bağlıdır. Türkiye'nin gelişmesi büyük şehirlerin gelişmesine bağlı değildir. Anadolu'nun da gelişebilmesi için Anadolu'nun sanayisinin çoğalması lazım. Anadolu insanının batıya göç edip sanayileşmesine gerek yoktur. Sanayi kendi yerinde olmalıdır. Buna mani olan çok basit unsur, maliyettir. Maliyetinde temel unsuru nakliye yani ulaşımdır. Bizimde nakliye için Türkiye'de yollarımız var. Yolunda kaldırabileceği de bir yük kapasitesi var. Demiryolumuz da var. Demiryolumuzu kullanıp maliyetimizi aşağı indirmek, yüzlerce kilometre uzaklıktaki limandaki işlemleri orada yapmaktansa, kendi yerimizde yapmak ve gümrüklemek için bir sistem ve ağ oluşturmaya çalıştık. Bu amaçla 12 ilde depolar ve yatırımlar planladık. Bunun birincisi Kayseri'de gerçekleşti. Biz buraya Kayseri sanayisinin ulaşım maliyetine fayda sağlasın diye geldik. Biz size güveniyoruz. Kayseri bizim için çok önemli. Eğer AB girmek istiyorsak Anadolu'ya yatırım yapmak zorundayız. Aksi taktirde AB bize çok uzakta. Anadolu'daki gelişme ne kadar hızlı olursa AB'ye girişimizde o kadar hızlı olur'' dedi.

Arkas'ın Kayseri'de ilk yapılanmalarının kendi dönemlerinde gerçekleştiğini vurgulayan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'deki sanayicilerin ihracatı arttıkça böyle tesislerinde ihtiyacının da önem arz ettiğini söyledi. Boydak, ''Arkas'ın da konteynır taşımacılığı konusunda ciddi hizmetleri var. İnşallah Devlet Demir Yolları'nın önümüzdeki dönemde özelleşme yolundaki atılacak adımlardan sonra Arkas'n hizmetinin daha da ileriye gideceğine inanıyorum. Kayseri sanayileşirken hizmet sektöründe gelişme kat ediyor. Burada yatırım yapanları ve emeği geçenleri kutluyorum'' şeklinde konuştu.

Marka olan ciddi bir firmanın Anadolu'nun göbeğinde yatırım yapması kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Vali Osman Güneş, Arkas'ın Kayseri limanına güvenle sığınabileceğini dile getirdi. Tesisin Organize Sanayi de önemli bir boşluğu dolduracağını söyleyen Güneş, ''Türkiye'nin geleceği Anadolu'da ve Anadolu'nun ortalarındadır. Başka bölgelerdeki müteşebbislerde Kayseri sanayisinden övünüyor. Tüm sanayicileri Kayseri'ye davet ediyoruz. Kayseri'den mutlaka memnun ayrılacaklar. Arkas'a böyle büyük bir tesisi Kayseri sanayisine kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Ben sanayicimle her konuştuğumda şunu söylüyorum. Beni kendi firmaların bir mensubu gibi görsünler. Karşılaştıkları sorunlarda ve kendilerine yapılacak hizmetlerde her türlü sıkıntının aşılmasında bu camianın bir mensubu gibi yardım etmeye hazırım'' diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Kayseri Valisi Osman Güneş, Arkas Holding İcra Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve Arkas Holding üst düzey yöneticileri birlikte açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra davetlilerin katılımıyla tesis gezildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder