Basında Mediterranean Shipping Company (MSC)


MSC Yunanlılardan 9 gemi kiraladı

MSC, Yunanlı armatörlük firması Niki Group'un STX Gemi İnşa Tersanesi'ne inşa ettireceği 9 konteynır gemilerini 1.4 milyar dolara kiraladı.

İtalyan Mediterranean Shipping Company (MSC) Yunanlı armatörlük firması Niki Group'un STX Gemi İnşa Tersanesi'ne inşa ettireceği 9 konteynır gemilerini 1.4 milyar dolara kiraladı.

STX Gemi İnşa Tersanesi geçen hafta yaptığı açılama ile Niki Group’tan dokuz adet 12.400 teu kapasiteli konteyner gemisi siparişi aldığını duyurdu. Haber daha önce STX’le iyi niyet mektubu veren Niki Group’la ortak olan Theo Priovolos Yatırım şirketinin varlığı ispatlıyor.

Niki Group konteyner gemisi işletmecisi olarak sektörde yer almazken, yatırımcı olarak gemi sipariş edip bunları uzun vadeli kiraya vererek çok ciddi bir borsa oyunu oluşturuyor.

Günlüğü 59 bin dolar

Güney Koreli STX’in gemileri 2011 yılına kadar teslim edeceği açıklanırken, Privolos, daha önce Delphin Shipping grubu ile tanınıyordu. Merkezi İsviçre’de olan MSC’nin Niki Group gemilerini çıplak kiralama yöntemiyle 10-12 yıl süreli ve günlüğü 59.000 dolardan kiralayacağı da belirtiliyor. MSC, Niki Group’un kiracısı olarak resmi bir açıklamayla kesinleşirse, MSC’nin yüksek teu kapasiteli konteyner gemileri sayesinde Maesk’in de önüne geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Maersk dört adet 12.500 dwt’lik konteyner gemisini Bertram Rickmers’den kiralarken, MSC de Daewoo Tersanesi’ne dokuz adet 12.500 teu kapsiteli kotneyner gemisi siparişi verdi. MSC Başkanı mucizevi bir yatırımcı lider Gianlugi Aponte’nin filosundaki dört yeni inşa Panamax gemiyi Fortress Yatırım Grubu’na 360 milyon dolara satarak, konteyner gemilerinden oluşan filosunu daha yüksek bir segmente çıkarmayı amaçladığı belirtilmekte.

MSC’nin Daewoo’ya verdiği siparişlerde beher gemi fiyatının 160 milyon dolar olduğu, fakat STX’in daha uygun bir maliyet önerdiği de ifade ediliyor.

www.DenizHaber.Com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder