PEUGEOT’NUN SERİ DIŞI İLK OTOMOBİLİ “RCZ”ARKAS OTOMOTİV’DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Arkas Otomotiv, 22 Temmuz Perşembe günü Gaziemir’deki showroomunda Peugeot ürün gamının seri dışı ilk modeli olan RCZ’yi otomobil severlerin beğenisine sundu.

Arkas Otomotiv, yaklaşık 2 yıl önce Peugeot bayi teşkilatına katıldığından bu yana üst üste iki kere Peugeot Kalite Ödülleri’nde Avrupa’nın en iyi bayileri arasına girdi. İzmir’de Gaziemir ve Halkapınar olmak üzere 2 Peugeot showroomu bulunan Arkas Otomotiv, Gaziemir showroomunda Peugeot’un seri dışı ilk otomobili RCZ’nin tanıtımına ev sahipliği yaptı.

2010 yılı başında kendini yenileyerek yeni marka projesini tanıtan ve 2015 yılı için saptadığı hedefleri açıklayan Peugeot, dünya otomobil markaları sıralamasında 3 basamak yükselmek, Peugeot’yu tasarım alanında referans yapmak ve ulaşım hizmetleri konusunda lider olmayı hedefliyor. Bu hedeflere ulaşmak için Peugeot, 2010 ve 2012 yılları arasında piyasaya sunulacak 14 yeni model ile iddialı bir ürün stratejisi geliştirdi. İşte bu yeni ürünlerden biri olan RCZ, Türkiye’de ilk defa gözler önüne çıkıyor. Eylül ayında yapılacak lansmanı öncesinde Arkas Otomotiv’de de yapılan kokteylle tanıtıldı. RCZ, Peugeot ürün gamının “Seri Dışı” ilk modeli olarak karşımıza çıkıyor. Onu gelecek yıllarda, farklı, seçkin, özgün kimlikli ve yeni keyif duygularının taşıyıcısı olacak “Sıra Dışı” başka modeller izleyecek.

RCZ Hakkında

DIŞ TASARIM HEYECANI

Atletik, şık ve aerodinamik RCZ’nin tasarımı orijinal bir gövde üzerinde yükselen yeni, uyumlu ve enerjik dengeler sunuyor. Tavanın ve arka camın oluşturduğu çift tümsek ve kemer şeklindeki iki roll bar ile göze çarpan estetik şıklık aracın en vurucu imzasını oluşturuyor.

İÇ TASARIM HEYECANI

İdeal sürüş konumu, akıcı ve pürüzsüz çizgili torpido paneli, asil ve teknolojik malzemeler RCZ’nin iç mekanı « sürücünün » anında sportif ve seçkin bir ambiyans içine girmesini sağlıyor. RCZ sınıfının en cömert bagajlarından birini (384 ila 760 l boş hacim) oluşturmak üzere yatırılarak katlanabilen sırtlıklı 2 arka koltuğu barındırıyor.

MEKANİK KEYİF HEYECANI

Kontrol altında tutulan ağırlık, üzerinde çalışılmış aerodinamik ve modern motor teknolojileri ile RCZ performans ve çevreye saygı arasında yenilikçi bir sentez sunuyor. Motor-şanzıman gamı yaz aylarından itibaren aşağıdaki şekilde olacak

Ø Yaz aylarından itibaren:- 1.6 l THP 115 kW (156 hp) Euro 5, 240 Nm, 6 ileri otomatik vites kutusu - CO2: 168 g/km- 1.6 l THP 147 kW (200 hp) Euro 5, 275 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu - CO2: 159 g/kmYepyeni olan bu son motor, dünyada ilk kez, 4 silindirli bir motorda, performans açısından olduğu gibi yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu açısından çok yüksek etkinlik seviyesine erişmesini sağlayan teknolojilere sahip. Bu felsefenin uzantısında, HYbrid4 teknolojili bir RCZ show versiyonu da 2010 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendi. Bu yenilikçi çözüm ile, bu sportif Coupé, bir yandan 147 kW’lık (200 hp) potansiyel bir güç ve 4x4 aktarma sisteminden yararlanırken, aynı zamanda 95 g/km CO2 seviyesinde emisyon değeri sergileyecek.

DİNAMİK HEYECAN

Peugeot’nun yol tutuşu ve sürüş kontrolü konusundaki tüm bilgi birikiminden yararlanan RCZ, sürücünün bütün duygularını yoğunlaştırmak amacıyla, Marka’nın sürüş hassasiyeti ve sürüş keyfi konusundaki üstünlüklerini en yüksek düzeye taşıyor. RCZ, platform 2’den alınan son derece etkin bir süspansiyon sistemine ve yürür aksama sahip (Mac Pherson tipi ön takım, esnek kirişli arka dingil takımı). Ayrıca, araç özellikle alçak bir kasa konumu ve ağırlık merkezi, genişletilmiş tekerlek izleri ve cömert tekerleklere sahip. (18” veya 19”). Öte yandan, RCZ THP 147 kW (200 hp) versiyonunun ön takımına, otomobile müthiş bir denge ile birlikte daha canlı ve atak bir sürüş özelliği kazandıran özel bir alt kule gergisine eklendi.

TEKNOLOJİK HEYECAN

Tasarım ve mekanik yeniliklerine ek olarak, seri dışı ve dinamik konumuyla uyumlu şekilde, RCZ sürüş keyfi ve güvenliğini arttıran ileri teknoloji donanım ve sürüş desteklerine de sahip: ESP’li standart akıllı çekiş kontrolü, yokuşta kalkış desteği (standart), WIP COM 3D (üst gam multimedya sistemi), çift-xenon viraj farları, vs.

KİŞİYE ÖZEL HEYECAN

Her müşterinin otomobilini eşsiz bir hale dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla, RCZ otomobilin özel karakteri ile ilişkili olarak özel kişiselleştirme aksesuarları sunuyor: Karbon tavan, farklı renkteki kemer barları, jant çeşitleri, karoseri dekorasyonları…

MAKSİMUM GÜVENLİK

RCZ, özellikle önde üç efor kanalı, etkin tutma donanımları, aktif ön gergili aktif kaputtan oluşan takviyeli gövde yapısı ile üst düzey bir ikincil güvenlik sunuyor…

Editöre Not: Türkiye’nin en büyük çok markalı bayi organizasyonu Arkas Otomotiv Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul ve İzmir’de toplam 23 noktada hizmet veriyor. Arkas Otomotiv binek otomobil sınıfında Citroën, Chevrolet, Ford, Mazda, Opel, Peugeot ve Volvo olmak üzere 7 farklı markayı temsil ederken ağır ticari sınıfından Renault Trucks’ı temsil ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder