Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi2. Dönem “Denizci Mühendislerini” Mezun Etti

Arkas’ın eğitim alanındaki önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan T.C Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı desteğiyle, Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte başlatılan “Uzakyol Vardiya Mühendisi Yeterliliğine Tamamlama Programı” 2. Dönem mezunlarını verdi.

“Uzakyol Vardiya Mühendisi Yeterliliğine Tamamlama” programı ikinci Dönem mezunları için düzenlenen mezuniyet töreni 26 Mart Cuma günü Arkas Deniz Ticaret Filosu Genel Müdürü Sn. A. İbrahim Kontaytekin ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Güldem Cerit’in katılımıyla gerçekleştirildi. Mezun olmaya hak kazanan 15 öğrenciye mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Törende konuşma yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem Cerit “Arkas Holding’in 2006 yılında fakültelerine Arkas Uygulama Merkezi’ni kazandırmasının özel sektör üniversite işbirliğinin en güzel örneği olduğunu belirtti. Arkas Holding’in eğitime olan katkısının her geçen gün arttığını belirten Cerit, makine mühendisleri intibak programı ile gençlerin Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak gemilerde iş bulma imkanına kavuştuğunu belirtti. Törende konuşma yapan Arkas Holding Deniz Ticaret Filosu Genel Müdürü İbrahim Kontaytekin; “Sektörün en büyük sorunu yetişmiş eleman sıkıntısı. Dünya çapında gemi filoları son dört yılda %50 büyüdü, bu gelişme ile vasıflı yetişmiş eleman açığı arttı. Armatörlerin yetişmiş eleman ihtiyacı var. 9 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği neticesinde hem gençlere iş imkanı yaratıyoruz hem de sektörümüze kalifiye personel yetiştiriyoruz. 2. dönem mezunlarımıza başarılı bir iş hayatı diliyorum” dedi.

Mezuniyet sonrası Uzakyol Vardiya Mühendisi adayı olan bu 15 mühendis 6 ay sürecek açık deniz stajına katılacaklar. Staj sonrası GASM tarafından yapılacak sınav ile yeterlilik belgelerini alarak Arkas Deniz Ticaret Filosu gemilerine atamaları yapılacak ve profesyonel deniz hayatına başlayacaklar. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin makine mühendisliği bölümlerinden mezun 300 kişi arasından 15 denizci adayı seçildi. Tüm eğitim masrafları Arkas tarafından karşılanan 15 aday, 14 hafta boyunca 560 saat ders gördü. Adaylar deniz yaşamının örf, adet ve geleneklerinden kıyafet yönetmeliğine, deniz disiplininden deniz yaşamına kadar eğitildi ve STCW (Gemi Adamları Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları) kursu aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder