DHL Express Türkiye havaların normalleşmesiyle birlikte rutin uçuşlarına başladı.

 Aksayan hava trafiğinin normal seyrine dönmesiyle birlikte DHL özel hava hizmeti ağını bütünüyle devreye soktu.

İzlanda’daki Eyyafyallayöküll Yanardağı’nın patlamasının ardından Avrupa’nın geniş kesimine yayılan kül bulutu sebebiyle kısıtlanan hava trafiği normal akışına döndü. Bu normalleşme ile birlikte DHL, Avrupa ve kıtalararası hatlarındaki özel hava hizmeti ağını bütünüyle tekrar devreye soktu.

DHL, müşterilerine mümkün olan en iyi hizmeti sunmayı sürdürme çabaları çerçevesinde bu kriz boyunca her gün indirgenmiş bir kıtalararası ve bölge için bir takvimin geçerliliğini korumayı başarmıştı.
Havaların normalleşmesinin ardından rutin seyrine devam eden uçuşlarla birlikte DHL Express Türkiye inisiyatif alarak dün öğlen saatlerinde ekstra uçuş gerçekleştirdi. Böylece hava trafiğinin iptaliyle birlikte biriken gönderilerin dağıtımı da yapılmış oldu. Akşamdan itibaren de uçuşlar planlandığı şekilde sorunsuz olarak devam etti.

Volkanik patlamalar sebebiyle aksayan hava trafiği ve bu durumun neden olduğu süreci çok yakından takip eden DHL Planlama ve Operasyon Takımları hava ulaşımından kara yolu ulaşım moduna geçerek mevcut durumun DHL gönderileri üzerindeki etkisini en aza indirmeyi başarmıştı. Avrupa’nın geniş bir bölümünde hava sahalarının uçuşa kapatılmasının ardından DHL, alternatif olarak ve Avrupa’nın her yerine en geniş karayolu ulaşım hizmet ağı geliştirmişti. Böylece müşteriler bu koşullarda mümkün olan en kısa zaman içerisinde gönderilerine kavuşabimişti.

Mevcut durumu çok yakından izleyen DHL, en üst düzey hizmetleri ve mümkün olabilecek en iyi aktarma zamanlarını sunabilmek için hizmet ağına alternatif seçenekler geliştirerek saat başı ayarlamalar gerçekleştirdi. Planlama ve operasyon takımları böylece, devasa yığılmaların önüne geçmeyi başarıp gönderilerin bu koşullarda da akışını sağlayabilmişti.

Bütün DHL gönderileri ile ilgili takip bilgisi dhl.com üzerinden yapılabilirken gelişmeler www.dhl.com adresi üzerinden ayrıntılı bir şekilde verildi. Ayrıca DHL müşterileri, kendilerine en yakın DHL ofislerini arayarak da süreç hakkında bilgi sahibi olabildiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder