Borusan Lojistik

TARİHÇESİ

1973 yılında Borusan Holding bünyesinde grup şirketlerine hizmet vermek amacıyla Boru Nakliyat adıyla kurulup, 2000 yılında deneyim ve bilgi birikimini grup dışı firmalara da sunmak için Borusan Lojistik adını alarak "entegre lojistik hizmet sağlayıcı" olarak yeniden yapılandı.

Borusan Lojistik, iki stratejik iş alanında yoğunlaşmıştır. Bunlar; Üçüncü Parti Lojistik Hizmetleri ve Liman Hizmetleridir. Borusan Lojistik'in faaliyetlerinin gerek hacim gerekse coğrafi kapsam olarak büyümesi ile birlikte, belirli sektörlerde bölgedeki önde gelen müşterilerine lojistik hizmetleri sunmak üzere 2006 sonunda Borusan International kuruldu.

Borusan Lojistik, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Borusan Logistics International Gulf FZE Cezayir'de kurulan Borusan Logistics International Algeria SPA ve Hollanda’da kurulan Borusan Logistics International Netherlands ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan Borusan Logistics International USA şirketleriyle hizmet vermekte. Ayrıca Ukrayna, Romanya, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS), Kuzey Afrika, Suriye, Irak, Lübnan ve Benelüks coğrafi kapsama alanında yeni bir bölgesel güç olarak Üçüncü Parti Entegre Lojistik Hizmetlerini gerçekleştirmektedir.

HAKKINDA

Borusan Lojistik’in faaliyetlerinin gerek hacim gerekse coğrafi kapsam olarak büyümesi ile birlikte, belirli sektörlerde bölgedeki önde gelen müşterilerine lojistik hizmetleri sunmak üzere 2006 sonunda Borusan International kuruldu.

Borusan Lojistik; Birleşik Arap Emirlikleri’nde Borusan Logistics International Gulf FZE, Cezayir’de kurulan Borusan Logistics International Algeria SPA, Hollanda’da kurulan Borusan Logistics International Netherlands Cooperatie U.A. ve A.B.D. de kurulan Borusan Logistics Interntional USA Inc. şirketleriyle hizmet vermektedir.

Ayrıca Ukrayna, Romanya, Macaristan,Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS), Kuzey Afrika, Suriye, Irak, Lübnan, Macaristan ve Benelüks coğrafi kapsama alanında yeni bir bölgesel güç olarak Üçüncü Parti Entegre Lojistik Hizmetlerini gerçekleştirmektedir.Bunlara ek olarak Kazakistan ve İspanya da kurulacak şirketler vasıtasıyla Entegre Lojistik hizmetlerini bu ülkelerde de vermeyi hedeflemektedir.

Borusan Logistics temel olarak otomotiv, otomotiv yedek parçaları, elektronik, FMCG (Hızlı Tüketim Malları), petrokimya, dayanıklı tüketim, çelik ve çelik ürünleri sektörlerinde nakliye proje kargo ve depo ve dağıtım yönetimi hizmetlerini, Borusan Lojistik'in geleneksel mükemmelliğini ve güvenilirliğini devam ettirerek, sağlamaktadır.

Bizim entegre lojistik hizmetimiz müşterilerimizin tedarik zincirlerini profesyonel uzmanlığımız ve teçhizatlı bilişim teknolojileri sistemlerimizle geliştirerek tam, koordineli lojistik sağlar. Dinamik yönetim vizyonu, finansal yapısı ve güçlü kurumsal altyapısıyla Borusan Logistics Türkiye lojistik sektöründe lider isimlerden olan Borusan Lojistik’in bir şirketidir.
Misyonumuz
Tedarik Zincirine Stratejik Değer Katmak

Vizyonumuz
Lojistikte Sınırları Aşan Liderlik

Değerlerimiz
Başarma Azmi
Müşteri Odaklılık
Bireysel İnisiyatif ve Sorumluluk
Güvenilirlik
Topluma Katkı

Yetkinlik ve Performans Yönetimi

Hem iş hedeflerinin hem de kişisel yetkinlik hedeflerinin dikkate alındığı performans değerlendirme görüşmeleri her yıl düzenli olarak yılda 2 kere yapılır, çalışanların performansları yıl sonunda değerlendirilerek sistemde kayıt altına alınır. Bu değerlendirmeler ile çalışanın belirtilen görev, yetki, sorumluluk ve hedefleri gerçekleştirmedeki gayret ve başarısı değerlendirilir.

“360° Yetkinlik Değerlendirme Sistemi” bireysel ve kurumsal performansı geliştirmeyi destekleyen önemli araçlarımızdan biridir. Sistem, değerlendirme ve geri bildirim kültürü yaratmayı amaçlar. 2000 yılından beri kullanılan, kullanıldıkça geliştirilen “yaşayan” bir sistemdir. Borusan Lojistik tanımlı yetkinlikleri işe alımlarda sorgulanırken, Yetkinlik Değerlendirme sonuçları; Performans Yönetimi, Eğitim & Gelişim Yönetimi, Kariyer Planlaması, Yedekleme Planlaması aşamalarında kullanılır.

Çalışanların yetkinlikleri; astın, üstün, yatay paydaşların ve kişinin kendisi hakkındaki görüşleri alınarak 360° yaklaşımı ile değerlendirilir. Yetkinlik hedefleri iş hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak verilmektedir. İşi yapmak için gereken yetkinlikler ve kişinin sahip olduğu yetkinlikler arasındaki fark analiz edilerek gelişim alanları belirlenir.

Sosyal Haklar

ÜCRET VE YAN İMKANLAR

Yılda 12 maaş ödemesi yapılır, ücretler brüt olarak ödenir.
Yemek şirket restaurantında, ulaşım hizmetleri ise şirket servisleri ile karşılanır.
Özel sağlık sigortası ve kişilerin bulundukları pozisyonlara göre hayat sigortası uygulanır.
Pozisyonun gereklerine bağlı olarak otomobil, mobil telefon hattı verilir.

İZİNLER
Borusan Lojistik'de çalışanlarımız 1 çalışma yılını tamamlamalarının ardından yıllık izine hak kazanırlar. Borusan Grubu' ndaki kıdemlerine göre aşağıdaki süreler kadar yıllık ücretli izin verilir.


1-5 yıl arası çalışanlar için 18 iş günü,
6-15 yıl arası çalışanlar için 22 iş günü,



Taşıma Yönetim Hizmetleri

- Yerel ve Uluslararası nakliye hizmetleri (kara-hava-deniz-demiryolu) parsiyel ve komple konteyner / kamyon / vagon taşımaları ve gemi / kamyon / vagon kiralama hizmetleri dahil olmak üzere.

- Temel ve NVOCC (Non vessel owner / operating common carrier) olarak nakliye hizmetleri

- Gümrükleme hizmetleri.

- Nakliye sigortası acenteliği veya komisyonculuğu.

- Yük organizasyonu.

- Yük denetlemesi.

- Elleçleme ve İstiflemeyi içeren Gemi ve NVOCC acentelik hizmetleri

15 yılın üzeri çalışanlar için ise 26 iş günüdür.


Depolama ve Dağıtım Yönetimi Hizmetleri

- Elleçleme ve sipariş hazırlanmasını içeren antrepo ve depolama hizmetleri

- Depolarda paletleme, palet bozma, etiketleme, toplama ve paketleme, barkodlama, şrinkleme içeren ve bunlarla sınırlı olmayan katma değerli hizmetler.

- Sipariş yönetimi, nakliye ve dokümantasyon hizmetleri

Proje Kargo Yönetimi Hizmetleri

- Bu hizmet temel olarak bunların dışında olan hizmetleri kapsamaktadır.
- Büyük jeneratörler hafriyat makineleri, inşaat malzemeleri gibi özel prosesler (güvenlik konvoyu yol yapımı) ve/veya özel ekipmanların (low bed, büyük vinç, özel ipler) kullanımını gerektiren nakliye yönetimi hizmetleri

- DDU / DDP proje yönetimi

Tederik Zinciri Yönetimi

- Müşterinin spesifik isteklerine ve ihtiyaçlarına göre çözümler, lojistik işlemlerinin tek merkezden yönetimi ile müşterilerin tedarik zincirlerine katma değer yaratmak. Tedarik zinciri yönetimimiz kurumsal müşterilerimize hammaddeden son kullanıcıya kadar lojistik faaliyetlerin düzgün ilerlemesini sağlayarak ve sürecin her adımında etkin izlenilebilirlik ve raporlamayla geniş alanda hizmetler sağlar,

- PDI (Pre Delivery Inspection) Hizmetleri;
- Gümrüklü ve gümrüksüz stok sahalarına araç kabulü ve ön kontrol,

- Benzin koyma ve test sürüşü, de-wax’lama, gözle kontrol,

- Araçların tüm işlevlerinin kontrolü,

- Temizleme
* Fabrika’da yapıştırılmış etiketlerin çıkartılması,
* Zift, wax, yağ gibi kalıntıların çıkartılması

- Elektronik teşhis testleri

- Üretici tarafından belirlenen görevler için donatılmış atölyeler.

- Teslimata hazırlık.

BASIN

14.10.2010
Borusan yatırımı erkene çekti
Bugün






Devam Sayfaları
10
14.10.2010
Borusan Lojistik, Gemlik liman yatırımını erkene çekti
Dünya






Devam Sayfaları
5
14.10.2010
lojistik sektörü rotayı komşuya çevirdi
Dünya Perşembe Rotası







14.10.2010
Borusan Lojistik Liman'dan 75 milyon $'lık yatırım
Izmir Ticaret





14.10.2010
Sektör gaza bastı BORUSAN 75 milyon $ yatırımı öne çekti
Türkiye


İLETİŞİM

Genel Müdürlük
Adres : Bayar Caddesi, Şehit Mehmet Fatih Öngül Sokak, Bağdatlıoğlu Plaza, No:3, Kozyatağı, 34742, Kadıköy – İstanbul
Tel : (0216) 571 50 00
Faks : (0216) 445 77 03 - 04
E-Posta : BL_iletisim@borusan.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder