BARSAN GLOBAL LOJİSTİK A.Ş.

BGL ŞİRKET PROFİLİ

Türk ekonomisine yön veren seçkin kuruluşlara 1982'den beri entegre lojistik hizmeti sunan Barsan Global Lojistik A.Ş (BGL), hızla değişen ve gelişen lojistik dünyasının gereklerini önceden tespit ederek ve bu gelişmelere göre sürekli olarak kendisini geliştirip yeniden yapılandırarak, uluslararası standartlarda bir "global lojistik" şirketi haline gelmiştir. BGL, bireysel ve kurumsal gelişim için sonsuz fırsatlar sunan "değişimi" hiç durmayan bir süreç olarak benimsemiştir.

BGL, zengin hizmet portföyü ile müşterilerine uluslararası kara, hava, deniz, tren ve multi-modal taşımacılığı, gümrükleme, gümrüklü-gümrüksüz depolama, katma-değerli stok yönetimi ve dağıtımı içeren "kapıdan-kapıya entegre global lojistik" hizmetlerini Türkiye ve yurtdışında kendi şubeleri ve zengin acente ağı ile verebilmektedir.

BGL Türkiye organizasyonu, İstanbul Şişli'de bulunan Merkez Ofis yönetimindeki 5 bölge müdürlüğünden ve TIR İşletme Merkezinden oluşmaktadır. Her bir bölgenin faaliyet alanı harita üzerinde sınırlandırılmış olup, tüm bölgeler kendine bağlı antrepolar ile gümrüklerde konuşlanmış operasyonel ofislere sahiptir.

Türkiye pazarında çok uluslu birçok firmaya entegre lojistik hizmeti sağlayan, BGL ‘nin yurtiçi ve yurtdışındaki yapılanması şu şekildedir. Türkiye Bölge Müdürlükleri:

Trakya Bölge Müdürlüğü - Tekirdağ
Avrupa Bölge Müdürlüğü – Kağıthane, İstanbul
Anadolu Bölge Müdürlüğü – Kartal, İstanbul
Güney Marmara Bölge Müdürlüğü - Bursa
Ege Bölge Müdürlüğü – İzmir ve
Tır İşletme Müdürlüğü – Hadımköy, İstanbul
BGL yurt dışı organizasyonları, her biri kendilerine ait depolara sahip olan ve yine direkt olarak İstanbul'daki Merkez Ofis yönetiminde toplam 9 ülkede konuşlanmıştır.

BGL Yurt Dışı Şubeleri:

BGL İngiltere - Coventry
BGL Fransa - Paris
BGL İspanya - Barcelona
BGL Almanya - Remscheid, Nürnberg & Frankfurt
BGL İtalya – Modena
BGL Polonya - Krakow
BGL ABD - New York
BGL Hong Kong
BGL Çin - Shanghai
Tüm BGL yurt dışı şubeleri ve yurt içi bölge ve ofisleri, BGL'nin özel iletişim ağı BARNET üzerinden birbirleri ile online bağlantıya sahiptir. Herhangi bir BGL lokasyonunda gerçekleştirilen bir işleme ait tüm bilgi ve belgeler, web-tabanlı BGL Kurumsal Bilgi Sistemi BARSİS üzerinden müşterilerimize özel tanımlanmış yetkiler ile dünyanın herhangi bir noktasından güvenli ve güvenilir bir şekilde ulaşılabilir durumdadır.

Çok geniş bir lojistik hizmet yelpazesine sahip olan BGL, müşteri odaklılığı prensibinden hareketle, hizmet anlayışını 'Müşteri Temsilciliği' esasına dayandırmıştır. BGL müşterileri, BGL hizmet yelpazesi içindeki herhangi bir işlem veya gereksinimleri için işlemi gerçekleştiren BGL birimleri ile ayrı ayrı bağlantıya geçmek zorunda kalmadan, ana irtibat noktası olan kendi müşteri temsilcileri aracılığı ile hızlı ve randımanlı hizmet alabilmektedir.

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ
BGL, sahip olduğu güçlü teknolojik altyapı ve uzman personeliyle Türkiye'nin tüm gümrüklerinde ve yurt dışında gümrükleme hizmetini kendi bünyesinde verebilen tek Türk lojistik şirketidir. Müşteri temsilciliği sistemi ile Türk dış ticaret hacminin %15'inin gümrüklemesini gerçekleştirmektedir.
T.C. Gümrükleri'nin en tecrübeli A karneli uzman müşavirleri yönetimindeki güçlü personel kadrosu, gümrük önlerine konuşlandırılmış 21 gümrük ofisi, T.C. Gümrükleri ile entegre çalışan EDI sistemi, vergi ödemelerinde BGL bloke çeklerinin kullanılmasıyla sağlanan zaman tasarrufu ve gümrükleme ile ilgili hukuki davaları müşterileri adına takip eden hukuk müşavirliği hizmeti BGL'nin gümrük müşavirliği konusunda en hızlı ve güvenilir olmasının nedenlerindendir.

Yurt İçi Gümrük Ofisleri
• Avrupa Serbest Bölge Gümrük Ofisi
• Çerkezköy Gümrük Ofisi
• Halkalı Gümrük Ofisi
• Ambarlı Gümrük Ofisi
• Atatürk Havalimanı Gümrük Ofisi
• Atatürk Havalimanı Serbest Bölge Gümrük Ofisi
• Erenköy Gümrük Ofisi
• Haydarpaşa Gümrük Ofisi
• Gebze Gümrük Ofisi
• Tuzla Deri Serbest Bölge Gümrük Ofisi
• Derince Gümrük Ofisi
• Gemlik Serbest Bölge Gümrük Ofisi
• Bursa Gümrük Ofisi
• Manisa Gümrük Ofisi
• Alsancak Gümrük Ofisi
• Adnan Menderes Havalimanı Gümrük Ofisi
• Ege Serbest Bölge Gümrük Ofisi
• Denizli Gümrük Ofisi
• Ankara Gümrük Ofisi
• Mersin Gümrük Ofisi
• Kayseri Gümrük Ofisi

KARA NAKLİYE
BGL'de kara nakliye hizmeti her biri uydu donanımlı araçlardan oluşan bir filoyla sağlanır. Çok katlı ayarlanabilir raf, kayar çatı sistemli ve mega dorseli araçlar diğer araçlara göre %30 daha fazla yükleme kapasitesine sahiptir. Bu özelliklerle farklı boyut ve nitelikteki malzemeler birbiriyle temas etmeden yüklenir ve nakliye sırasında oluşabilecek hasarların önüne geçilmiş olur. Dorselerdeki ayarlanabilir taban yüksekliğiyle sabit seviyelerdeki rampalarda daha kolay yükleme-boşaltma olanağı sağlanır.

BGL müşterileri, araçlarda bulunan GPS uydu takip sistemi ile BARPORT Lojistik Hizmet Portalı üzerinden şifreleriyle yük takibi ve özel raporlama yapabilirler. Ayrıca tüm malzemeler barkodlanarak taşınır ve her aşamada barkod takibi yapılır.

BGL, tüm Avrupa ülkelerine haftada 5 gün yaptığı düzenli seferlerle kapıdan kapıya ihracat ve ithalat parsiyel kara nakliye hizmeti vermektedir. Yurt içi ve yurt dışındaki lojistik merkezlerinde elleçleme, ambalajlama, paletleme, barkodlama ve konsolidasyon hizmetlerini yaygın dağıtım altyapısıyla 7/24 sunabilmektedir. Tüm müşteri ihtiyaçları JIT prensibiyle tam zamanında karşılanmaktadır.


HAVA NAKLİYE
BGL, dünya çapındaki yaygın acente ağı ve yurt dışında stratejik öneme sahip noktalardaki lojistik merkezleriyle müşterilerine proaktif yaklaşımla en etkin ve kaliteli hizmeti vermektedir.

IATA belgesine sahip BGL, İstanbul Atatürk, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Adana, Frankfurt Havalimanı içinde konuşlanmış ofisleriyle yükleme ve varış takiplerini güven, hız ve maliyet avantajlarıyla gerçekleştirmektedir.


DENİZ NAKLİYE
BGL dünya deniz ticaret hacminin büyük bir kısmının yer aldığı Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu hattında bulunan New Jersey, Shanghai ve Hong Kong lojistik merkezleri başta olmak üzere tüm dünyada güvenilir hızlı full konteyner ve parsiyel servis hizmeti vermektedir.

Her limanda bulunan BGL gümrük önü ofisleri, müşteri temsilciliği sistemi ve 24 saat ulaşılabilirlik hizmet kalitesini en üst noktaya çıkarmaktadır.

Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda kapıdan kapıya konteyner, parsiyel servis, açık-dökme yük, proje taşımacılığı, gemi kiralama gibi tüm deniz ve diğer su yolu nakliye hizmetlerini sunabilmektedir.

Deniz Ticaret Odası üyesi olan BGL, aynı zamanda NVOCC ve FMC belgelerine sahiptir.


TREN NAKLİYE
BGL’nin müşterilerine daha ekonomik ve çevreye duyarlı hizmet verme anlayışı demir yolu yatırımlarına yönelmesine neden olmuştur. AB normları çerçevesinde birçok demir yolu yatırımını tamamlamış olmakla birlikte, yeni projelere imza atmaya devam etmektedir.

Çerkezköy Lojistik Merkezi
‘Türkiye’nin İlk Özel Tren İstasyonu’
Türkiye’nin ilk özel sektör tren istasyonu, 3.5 km'lik hatla BGL Çerkezköy Lojistik Merkezi bünyesinde 1995 yılında hizmete sunulmuştur. Bu merkez sayesinde hem Türkiye’den Avrupa’ya hem de Avrupa’dan Türkiye’ye sadece 6 gün içerisinde nakliye olanağı sağlanmıştır.

Halkalı Lojistik Merkezi
BGL’nin son dönemdeki önemli yatırımlarından biri olan TCDD Halkalı Lojistik Merkezi gümrüklü saha içerisinde yer alır ve Avrupa demir yolunun son noktası olma özelliğine sahiptir.

Trenlerden doğrudan yükleme yapılabilmekte; bu sayede gümrükleme, elleçleme gibi işlemler kısa sürede ve düşük maliyetle gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca Halkalı-Köln arası çok kısa sürede taşıma olanağı sağlayacak tarifeli sefer çalışmaları hızla devam

KOMBİNE NAKLİYE
Çıkış noktasından, varış noktasına kadar birden fazla taşıma şeklinin kullanıldığı kombine nakliye ile BGL, müşterilerine entegre paket çözümler sunmaktadır.

Merkezi olarak koordine edilen ve tüm lojistik merkezlerinde konuşlandırılan proje ekipleri ile müşterilerinin tüm ihtiyaçlarına esnek çözüm önerileri ve seçenekler sunabilmektedir.

DEPO YÖNETİMİ
BGL, Türkiye' nin tüm bölgelerinde müşteri talepleri doğrultusunda gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmetleri vermektedir. Türkiye' de ve dünyada ticaretin yoğun olduğu tüm ana arterlerde 380.000 m2' si kapalı olmak üzere toplam 1.311.000 m2 alanda 5.800.000 m3 kapasite ile faaliyet göstermekte ve devam eden yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla kapasitesini her geçen gün artırmaktadır.
Tüm depolar, alan m2 yerine hacim m3 kullanılacak şekilde çelik konstrüksiyon kat ve yüksek raflama sistemiyle tasarlanmıştır. Depolanacak malzemenin birim stoklama maliyeti minimize edilmekte ve müşterilerimize maliyet avantajı sağlanmaktadır.

STOK YÖNETİMİ
BGL' de stok yönetimi, teknoloji desteği ve deneyimli kadrosuyla güvenilir şekilde gerçekleştirilir. Depo girişi sırasında barkodlama ile etiketlenen malzemeler stok kaydı ve kontrolü yapılarak BARSİS Stok Yönetim Yazılımı tarafından belirlenen raf adreslerine yerleştirilir. Elleçleme, ayrıştırma, birleştirme, ambalajlama, etiketleme, sipariş hazırlama, geri dönüşüm vb. katma değerli işlemlere tabi tutulabilen malzeme veya ürünlerin adrese teslimi müşterilerin üretim ve dağıtım planlarına bağlı olarak gerçekleştirilir. Stok yönetimi hizmetlerini lojistik merkezlerine ek olarak müşterilerinin tesisleri içerisinde de kendi ekip ve ekipmanı ile gerçekleştiren BGL, müşterilerinin üretim hatlarını ve dağıtım kanallarını 7/24 kesintisiz hizmet anlayışı ve tam zamanında yaklaşımı ile beslemektedir.
BGL, otomotiv, dayanıklı tüketim, hızlı tüketim (FMCG), elektronik, perakende, mağazacılık, tekstil ve diğer sektörlerde yer alan dünya çapındaki uluslararası müşterilerine taleplerine bağlı olarak hızlı ve esnek çözümler oluşturarak farklılık yaratır. BGL müşterileri, yükleme noktalarından nakliye araçlarına, BGL depolarından teslimat noktalarına kadar tedarik zincirinin tüm halkalarında hareketli veya sabit stoklarını anlık olarak internet üzerinden BARPORT Lojistik Hizmet Portalı aracılığı ile izleyebilirler.

BGL depolarında bulunan müşterilere ait stoklar mal değeri üzerinden sıfır stok kaybı garantisi kapsamında BGL sorumluluğunda her türlü riske karşı sigortalanır.

Ürünlerin özelliklerine göre uygun koşullarda depolanması, depoya ilk girişinden sevkiyatına kadar olan tüm stok yönetimi hizmetlerinin elektronik ortamda takibi
FIFO (ilk giren ilk çıkar) kuralına göre sevkiyat
Haftalık-Aylık sayımlar ile stok validasyonu
KPI ve Skorkartlar ile operasyon, kalite, iş güvenliği raporlamaları
Kalite güvence yönetimi (SOP/Standart Operasyon Prosedürleri, bloke yönetimi, operasyon-iş güvenliği-kalite eğitimleri, depolama şartları ile ilgili standartlar, temizlik-düzen pest kontrol takip sistemleri, kalite raporlamaları, iş güvenliği raporlamaları)
Just-In-Time sevkiyatlar, müşterilerin fabrika ve/veya montaj tesislerinde BGL personellerinin stok yönetimi hizmeti vermesi
Ürünlere maniplasyon yapılması, etiketleme, sticker yapıştırma, istenen özelliklerde paketleme hizmeti verilmesi
Birim bazında, koli bazında ve palet bazında siparişlerin hazırlanması sevkiyatı
Yedek parça stok yönetimi ve sevkiyatı
Depoya giren tüm ürünlere barkod etiketi basılması, el terminalleri (PTC) ile okutulması, sistem tarafından tanımlanmış adreslere ürünlerin yerleştirilmesi, müşteriler tarafından elektronik ortamda gönderilen siparişlerin sistem tarafından ilgili adreslerden toplatılması; Sistemsel Yönetim ile sıfır stok kaybı
Hasarlı-Kayıp malzemeler için prosedürler, raporlamalar, bloke işlemleri
Müşterilerin, tedarikçilerinin göndermiş olduğu boş kasa/palet yönetimi
BARSİS Stok Yönetim Yazılımı ve müşteri yazılımı arasında interface ile entegrasyon, eş zamanlı bilgi akışının sağlanması
Müşteri ihtiyacına göre özel raf sistemleri, montaj tezgahları dizaynı ve PDI hizmeti



LOJİSTİK MERKEZLERİ
YURT İÇİ LOJİSTİK MERKEZLERİ

Kağıthane

Şehir merkezinde katlı butik depo
Toplam 50.000 m2 kapalı alan
İlk iki kat 6 m diğer katlar 5’er m yükseklikte
Yüksek raf ve askılı sistemler
Yük asansörleri
Metrekare başına 10 ton taşıma kapasitesi
Perakende dağıtıma uygun depo dizaynı
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli – tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
Şehrin içinde ancak Şehir dışında gibi rahat TIR yükleme ve boşaltma olanağı

Çerkezköy

Türkiye’nin ilk özel sektör tren istasyonu bağlantılı lojistik merkezi

Organize Sanayi Bölgesi içinde
3,5 km özel demir yolu hattı
Toplam alan 100.000 m2
Kapalı alan 15.000 m2
17 m yükseklik
Dar koridorlu yüksek raf sistemi ve asma kat
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
TIR parkı



Halkalı

Halkalı Gümrük Sahası içinde demir yolu bağlantılı tek lojistik merkezi

Halkalı Gümrük Sahası içinde
Toplam alan 360.000 m2
Kapalı alan 36.000 m2 / Her biri 12.000 m2 kapalı alan, 3 ayrı depo
17 m yükseklik
Dar koridorlu yüksek raf sistemi ve asma kat
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında evkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
TIR parkı
Sprinkler sulu yangın söndürme sistemi
Depo önüne kadar gelen demir yolu ile yükleme ve boşaltma avantajı


Hadımköy

Toplam alan 100.000 m2
Kapalı alan 30.000 m2
8 m yükseklik
Dar koridorlu kısmi raf sistemi
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
Tekstil ihtisaslı antrepo hizmeti
TIR parkı
Bilgisayar destekli kamera sistemiyle güvenlik kontrolü
NFPA sprink sistemiyle yangın kontrolü
TEM bağlantılı

Kartal

Toplam alan 40.000 m2
Kapalı alan 25.000 m2
20 m yükseklik
Dar koridorlu yüksek raf sistemi ve asma kat
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
Kanban stok kartı yönetim sistemi
TIR parkı
CCTV güvenlik sistemi
TEM ve E5 Otoyol bağlantılı

Gebze

Toplam alan 50.000 m2
Kapalı alan 25.000 m2
10 m yükseklik
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
Pest kontrol temizlik düzen sistemleri
TIR parkı
CCTV güvenlik sistemi
Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne 5 km

Kurtköy

Türkiye’nin en büyük kapalı alan deposu

70 rampa kapısı ile günde 150 araç yükleme boşaltma ve 100.000 euro palet depolama kapasitesi
Toplam alan 109.000 m2
Kapalı alan 52.000 m2
17 m yükseklik
Dar koridorlu yüksek raf sistemi
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
Pest kontrol temizlik düzen sistemleri
TIR parkı
CCTV güvenlik sistemi
TEM bağlantılı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 3 km

Bursa

Toplam alan 100.000 m2
Kapalı alan 15.000 m2
10 m yükseklik
Dar koridorlu yüksek raf sistemi
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
Kanban stok kartı yönetim sistemi
TIR parkı
Organize Sanayi Bölgesi’ne 1 km

İzmir

Toplam alan 125.000 m2
Kapalı alan 7.000 m2
10 m yükseklik
Dar koridorlu yüksek raf sistemi
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Bilgisayar destekli barkod sistemi
TIR parkı
Otoyol yanında, Ege Serbest Bölgesi’ne 15 km ve havaalanına 8 km

Denizli
Toplam alan 50.000 m2
Kapalı alan 10.000 m2
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
TIR parkı
Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ne 3 km

Adapazarı

Toplam alan 10.000 m2
Kapalı alan 5.000 m2
Raf sistemi
Standart dışı ürünler için uygun dizayn
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Bilgisayar destekli barkod sistemi
TIR parkı
Organize Sanayi Bölgesi, Toyota ve Temsa fabrikaları yakının

YURTDIŞI LOJİSTİK MERKEZLERİ

Shanghai

Toplam alan 10.000 m2
Kapalı alan 3.000 m2
Depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli -tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Çin’deki ilk Türk lojistik şirketi olarak 2002 yılında kurulan BGL Shanghai, Temmuz 2008’de havaalanına sadece 5 dakika, şehirdeki iki büyük ticari limana aynı uzaklıkta, şehir merkezine de 45 dakika mesafedeki özmal deposuna taşınmıştır.
BGL Shanghai’da depolama, stok yönetimi, gümrükleme, iç nakliye, uluslararası hava ve deniz nakliye hizmetleri verilmektedir.

Hong Kong

Toplam alan 10.000 m2
Kapalı alan 3.000 m2
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Hong Kong’ta Ocak 2001’de ofis olarak kurulan BGL Hong Kong, 2008 yılının ikinci yarısından itibaren dünyanın en büyük 2. konteyner limanına ve en fazla 2.kargo sirkülasyonuna sahip havaalanına 5 dakika mesafede; her iki cephesinde de 3’er yük asansörü bulunan gelişmiş bir lojistik merkezinin 18.katındaki özmal deposuyla hizmet vermeye devam etmektedir.

New Jersey

Toplam alan 10.000 m2
Kapalı alan 5.000 m2
Demir yolu bağlantılı
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
New Jersey’de ofis olarak Şubat 1998’ de kurulan BGL ABD, Eylül 2004’ de New York’taki ofisine taşınmıştır. Ekim 2007’de Clifton – New Jersey’de ilk deposunu aldıktan sonra Ekim 2008’ de Fair Lawn New Jersey’deki özmal deposuna geçmiştir.
BGL ABD’de parsiyel ve komple deniz yolu taşıma, hava yolu taşıma, stoklama, gümrükleme, proje taşımacılığı hizmetleri verilmektedir.
Mart 2009‘ da Miami ve Nisan 2009‘ da Houston’da açılan ofislerle de dünya çapında kapıdan kapıya hava ve deniz nakliye hizmetleri verilmek üzere faaliyete geçilmiştir. ABD yatırımları Chicago, Los Angeles ve San Francisco ile devam edecektir.

Barcelona

Toplam alan 3.000 m2
Kapalı alan 3.000 m2
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / 5 adet rampa / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
İspanya’ nın en büyük 2. havalimanına ve Avrupa’nın önde gelen limanlarından birine sahip Barcelona’da 2004 yılında kurulan BGL İspanya, Barcelona Limanı’na 7 km, havaalanına 2 km ve şehir merkezine 8 km uzaklıktadır.
BGL İspanya’ da Fas - İspanya ve Portekiz içi kapıdan kapıya nakliye, Fas, Portekiz, İspanya - Türkiye arası düzenli haftalık grupaj ve full yüklemeler, İspanya - Fas, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya arası haftalık parsiyel ve komple yüklemeler (kara nakliye); her hafta düzenli komple-parsiyel servis ile İzmir, İstanbul ve Amerika, Uzakdoğu taşımaları, likit ürünlerin flexi konteynerlerle alıcılara ulaştırılması, standart 20’’ ve 40’’ konteynerlere sığmayan farklı hacimli ürünlerin open top konteynerlerle taşınması (deniz nakliye); günlük düzenli uçuşlarla normal ve flash olarak minumumdan chartera kadar (hava nakliye) tüm hizmetler verilmektedir.

Coventry

Toplam alan 12.000 m2
Kapalı alan 7.000 m2
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
İngiltere’nin kalbi Coventry şehrinde 2001 yılında kurulan BGL İngiltere, Haziran 2006’ dan itibaren dünyanın önde gelen şirketlerinin bulunduğu Prologis Park içerisinde yer alan özmal lojistik merkezinde hizmet vermeye devam etmektedir.


Modena

Toplam alan 5.000 m2
Kapalı alan 3.000 m2
Kısmi katlı raf sistemi
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Emilia – Romagna Bölgesi’nin Modena şehrinde 1999 yılında kurulan BGL İtalya’da, ithalat - ihracat gümrükleme işlemleri, fiscal gümrükleme servisi, depolama ve lojistik işlemleri, İtalya - Türkiye / Türkiye - İtalya kara nakliye, ağır ve gabare dışı taşımalar, İtalya’dan Avrupa içi nakliye, Trieste Limanı aktarma işlemleri, deniz ve hava nakliye işlemleri yapılmaktadır. BGL İtalya, 2005 yılından itibaren Modena’daki özmal lojistik merkezinde hizmet vermeye devam etmektedir.


Nürberg

Toplam alan 30.000 m2
Kapalı alan 8.000 m2
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Orta ve Doğu Avrupa pazarlarına yakınlığı ve sahip olduğu limanıyla nakliye (kara, deniz, nehir bağlantısı) avantajı sağlayan, Bavyera’nın kalbi Nürnberg’de Ekim 2004 yılında kiralık depoyla kurulan BGL Nürnberg Ocak 2007’den itibaren özmal deposu ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Reimscheid

Toplam alan 15.000 m2
Kapalı alan 7.000 m2
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Almanya’nın Nordrhein - Westfalen Bölgesi’nde 1995 yılında ilk yurt dışı lojistik merkezi olarak kurulan BGL Remscheid 2005 yılından itibaren özmal deposu ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Paris

Toplam alan 23.000 m2
Kapalı alan 6.000 m2
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
Paris - Gennevilliers’ de 1998 yılında kurulan merkez, Fransa’da kurulmuş ilk Türk lojistik şirketi olmuştur. 1999 yılında Garanor Sitesi’ne taşınan BGL Fransa, Haziran 2006 yılından itibaren Paris’ in en büyük havalimanı CDG’nin 10 km batısında, A1 / Paris - Brüksel, A6 / Paris - Lyon, A4 / Paris - Saarbrucken otobanlarının kesişme noktasındaki Goussainville şehrinde yeni lojistik merkezi’nde hizmet vermeye devam etmektedir.

Budapeşte

Toplam alan 17.000 m2
Kapalı alan 6.000 m2
Raf sistemi, geniş koridor
Standart diğer ürünler için uygun dizayn
Gümrüklü, gümrüksüz depolama hizmeti
Müşteriye özel stok yönetimi ve dağıtım hizmetleri / Palet - koli - tane bazında sevkiyat, etiketleme, sipariş hazırlama, stok takibi, zamanında sevkiyat, raporlama
TIR parkı ve TIR bakım servisi
Bilgisayar destekli kamera sistemi ile güvenlik kontrolü
Yangın kontrolü
Bilgisayarlı barkod sistemi
Budapeşte Çevre Yolu üzerinde 1989 yılında, stratejik ve ulaşım açısından ideal ve kolay ulaşılabilir konumda kurulan lojistik merkezi, Ekim 2008 yılında yapılan eş ortaklık sonrası BGL Macaristan olarak lojistik merkezleri arasındaki yerini almıştır.



İŞ ORTAKLARI

DEKA GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ AŞ.



1984 yılında kurulan De-Ka, 23 yıllık bilgi birikimi, uzman kadrosu, pro-aktif ekip çalışması, hızlı ve güvenilir yollardan sonuca ulaşması, kaliteli müşteri portföyü ve dürüstlük ilkelerine bağlılığıyla sektöründeki seçkin kuruluşlardan biri olmuştur. Hizmet verdiği alanda en iyi olma amacıyla tükenmeyen arayışları ve yeni çözümler üreten yapısıyla De-Ka, kanunların öngördüğü hukuki zorunlulukların tamamını yerine getirerek, güvenini kazandığı müşterilerinin kendisine devretmiş olduğu sorumluluğun sınırlarını genişletmeyi misyon edinmiştir. Ağustos 2007’de Barsan Global Lojistik Aş ve De-Ka Gümrük Müşavirliği Aş %50 hisselerle ortaklık yapmıştır.



ÜNİMAR LOJİSTİK AŞ.



Ticari faaliyetlerine 1994 yılında bağlayan Ünimar deniz, hava ve kara nakliye hizmetlerini geniş acente ağı, dünya çapındaki anlaşmalı hatları ve uluslararası bağlantılarıyla müşterilerine en iyi şekilde sunmuştur. Merkez ofisi İstanbul'da bulunan Ünimar 2000 yılında hizmete açtığı İzmir Şubesiyle bu bölgedeki müşterilerine de hizmet sunmaya başlamıştır. Tüm ofislerdeki tecrübeli, genç ve dinamik çalışanlarını düzenli eğitimlerle destekleyerek her geçen gün müşterilerine sunduğu hizmet kalitesini yükseltmektedir. Entegre lojistik hizmetlerini tek elden sunabilen bir kurum olmayı vizyon seçen firma proje taşımaları, gümrükleme, fuar yükleme organizasyonları, kapı teslimi yüklemelerini hızlı, ekonomik ve kaliteli hizmet anlayşıyla gerçekleştirmektedir. Ağustos 2008’de gerçekleştirilen Barsan Global Lojistik ve Ünimar Grubu ‘Ünimar Lojistik Aş’ adıyla %50 ortaklıkla kurulan yeni şirketin hedefi, Ünimar Grup’un deniz ve hava nakliye alanındaki uzmanlığı ile Barsan Global Lojistik Aş’nin depolama ve gümrükleme alanındaki gücü birleştirilerek dünyaya entegre lojistik hizmeti sunmak ve özellikle Uzakdoğu, Amerika, Ortadoğu, Karadeniz Bölgelerinde yeni güç merkezleri oluşturmaktır.



TRANSEMEKS LTD.



EMEX Uluslararası Nakliyat Ltd. Şti. 1989 yılında alışılageldik Avrupa kara yolu nakliye aktivilerinin yanı sıra, Türkiye Macaristan arasında kara yolu nakliye hizmetini müşterilerine bu alanın uzmanı olarak güvenilir mesleki destek vermek hedefiyle kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana en büyük gelişimini ve yatırımlarını yine bu alanda yapmıştır. 1992 yılında Transemex Ltd. daha sonra 2002 senesinde İstanbul’da Transemeks Uluslararası Nakliyat ve Dış Ticaret Ltd. firmaları da bu amaçla kurulmuştur. Ekim 2008’de Barsan Global Lojistik Aş ve Emex Şirketler Grubu / Emex Int.Forwarding Ltd., Budapest Transemex Int.Transport Ltd. Budapest, Transemeks Uluslararası Nakliyat ve D?? Ticaret Ltd. Şti. İstanbul %50 hisselerle ortaklık yapmışlardır. Ortaklıkla birlikte hedef, Doğu ve Orta Avrupa pazarındaki organizasyon ve müşteri portföyünün geliştirilmesidir. Ocak 2009’da Emex Ltd. Budapest, Transemex Ltd. Budapest adındaki iki şirketi birleştirerek TRANSEMEX Ltd. Budapest-HUNGARY adı altında tek şirket olmuştur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder