LOJİSTİK HABERLERİ

SERTELLİ LOJİSTİK

Taşımacılıkta sorunlar bitmek bilmiyor

Sertelli Lojistik’ten Celal Yener; yurtiçi taşımalarda fazla mesai, teslimatlarda gecikme, gümrüklü ürünlerde bir sonraki güne kalma, yürüme yasağı gibi hiç bitmeyen sorunlara bir kez daha dikkat çekti...


2010

Sertelli Lojistik, ilaç sektörüne yönelik lojistik hizmet sunuyor. Sertelli Lojistik firmasında yöneticilerinden Celal Yener, yurtiçi taşımacılıkta gerek yasal düzenlemelerde, gerekse bunların sahadaki uygulamalarında karşılaşılan sorunların devam ettiğini, bir türlü beklenen duyarlık ve düzelmenin gerçekleşmediğini bir kez daha hatırlattı.

Celal Yener, “bildiğiniz gibi ülkemizde uygulanmakta olan trafikteki yasak saatleri uygulaması kimi zaman birçok ürün grubunu ve taşıyıcılarını fazla mesai veya kalitesiz teslim saatleri, gümrüklü ürünlerde bir sonraki güne kalan ürün prosedürleri gibi daha birçok çoğaltabileceğimiz örneklerle dolu eksik uygulamalara sürüp giden uğraşlar mevcut, bunlara yetkililerimizin eğilmesi gerektiğine inanıyorum” diyor.

Birçok ülkede sanayinin desteklenmesi anlamında karayolunda hareket eden ürünlerin önü nasıl açılabilir diye ar-ge faaliyetleri söz konusuyken, Türkiye’de ise her yıl düzenlenen toplantılarda ortaya atılan fikirlerin sadece söylemde kaldığını kaydeden Yener, sektör basınından da konuyu takip etmesinin istedi.

Yener, diğer yandan, yasal düzenlemeler yapılırken sektörel taşımacılık farklılıklarının da gözetmesi gerektiğinin altını çizerek, özellikle ilaç, gıda, tekstil, hammadde, kimyasal ürünlerde taşıma farklılıklarının bulunduğunu, bunların bilinmesi gerektiğini hatırlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder