Eyüp Lojistik

Hakkımızda

Eyüp Lojistik’in temelleri ,1936 yılına, Ökkeş Bartık’ın ilk aracını alması ile başladığı taşımacılığa dayanır.
Türkiye’nin zor koşullarında yapılan dede mesleğinde bayrak 1956 yılında ikinci nesil Abdulkadir Bartık’a devredilir. 1980’lerin başına kadar Gaziantep – İstanbul arası taşıma yapan Abdulkadir Bartık, bu yıllarda Ticari Araç Yedek Parça Ticareti ve İhracatına başlayarak yeni bir sayfa açar. Üçüncü nesil Özcan Bartık ve Eyüp Bartık bayrağı devralır. Doğru ürünü doğru fiyatlarla müşterilerine tedarik etmeyi ilke edinen şirket kısa sürede piyasanın önemli oyuncularından biri haline gelir.
Yedek parça piyasasında paradigmanın değişmeye başladığı sıralarda firma 1996 yılında DAF – Tırsan Ticari Mallar Güneydoğu Anadolu distribütörlüğüne başlar. Müşteri odaklı satış politikaları ile Türkiye birincilikleri elde edilir. Bu dönem firmaya, lojistik sektörünü yakından tanıma fırsatı verir. Türkiye’nin dış ticaret hacminin arttığı ve Gaziantep’in Türkiye ortalamasından daha hızlı büyüdüğü bu yıllarda bölgede yüksek kalitede lojistik hizmetinin eksikliği 2001 yılında lojistik sektörüne yatırım kararı alınmasını sağlamıştır.
KRİZ YILINDA YAPILAN YATIRIM”LOJİSTİK”
Türkiye’nin 2001 krizini yaşadığı yıl yapılan 20 araçlık ilk yatırım Eyüp Lojistik’in uzun vadeli stratejisini ve sektöre olan inancımızı göstermektedir.
2003 yılında lojistik dışındaki tüm ticari faaliyetler tasfiye edilerek ana iş konusu olarak lojistik seçilmiş ve 5 yıllık fiziksel büyümeye yönelik bir plan yapılmıştır. Bu amaçla müşterilere daha yakın olabilmek ve daha hızlı servis verebilmek için onlara en yakın lokasyon olan organize sanayi bölgesinde 10.000 m2 olan, üzerine 1.500 m2 gümrüklü antrepo ve 1.200 m2 idari bina yatırımı yapılmıştır.
Stratejimizin temelinde işimize olan tutkumuz logomuzda kırmızı, bunu başarmanın yolu olan teknoloji ise, gri ile ifade edilmiştir. Vizyonunu “Avrupa’nın en iyi lojistik firması olmak” olarak belirleyen Eyüp Lojistik, hedefine ulaşmak için yaptığı yatırımlar ile 2004 yılında 40, 2005 yılında 60, 2006 yılında 127 araçlık bir filoya ulaşmıştır.
2005 yılında İstanbul Çatalca’da gelecek yıllarda lojistik üssü olacak 73.000m2 olan yatırım
2005 yılında İstanbul Çatalca’da gelecek yıllarda lojistik üssü olacak 73.000m2 olan yatırımı yapılmış ve aktarma ve depolama hizmetleri verilmeye başlanmıştır.
2008 yılında Adana şubesi faaliyete geçerek Gaziantep’ten İstanbul’a kurulan hatta bir halka daha tamamlanmıştır. 2008 yılında yapılan yatırım ile 227 çekici ve 250 treyler sayısına ulaşılmıştır.

Tarihçe
  • Şehirler arası yük taşımacılığı için Ökkeş Bartık'ın ilk aracanı alması 1936
  • Bayrağı Abdulkadir Bartık'ın devralması 1956
  • Ticari araç yedek parça ticaretinin başlaması, yedek parça ithalatı 1982
  • Yedek parça ticaretinin tasfiye edilerek DAF çekicileri ve Tırsan treyler Güneydoğu Anadolu bayiliğini başlaması 1997
  • Eyüp Lojistik'in kuruluşu ve 20 araç ile lojistik sektörüne yatırım 2001
  • Lojistik sektörüne daha iyi konsantre olmak için DAF ve Tırsan bayilerinin tafsiye edilmesi araç sayısı 40 2003
  • Gaziantep 1.Organize Sanayi Bölgesi'nde 1.200 m2 kapalı depo toplam 10.000 m2 alana sahip tesislerin faaliyete geçmesi 2004
  • Araç sayısının 86'ya yükseltilmesi 2005
  • İstanbul Çatalca'da 80.000 m2 toplam alana sahip depolama ve şubenin faaliyete geçmesi 41 araçlık yatırım ile araç sayısının 127'ye yükseltilmesi 2006
  • Adana şubesinin faaliyete geçmesi Antrepo kapasitesinin 2.400m2'ye yükseltilmesi Düzenli parsiyel taşımalarına başlaması Türkiye'de bir ilk;bir defada 100 çekici ve 100 treyler yatırımı araç sayısı 227 2008

Vizyonumuz

Avrupanın en iyi lojistik şirketi olmak

Misyonumuz

Kaliteli hizmetlerimiz,esnekliğimiz,verimliliğimizle müşterilerimize,çalışanlarımıza,topluma,kattığımız değeri sürekli olarak arttırmaktır

Hizmetler

Eyüp Lojistik temel faaliyet konusu 227 araçlık özmal filosu ile genel kargo uluslarası karayolu taşımacılığı , depolama ve antrepo hizmetleridir.
Eyüp Lojistik sektörde alışılagelmiş iş yapma şekli olan bir hat ve tek bir ülkeye çalışmak yerine Türkiyeden tüm Avrupa ülkelerine ve Rusya bölgesine karayolu lojistik hizmeti vermektedir. Aynı şekilde tüm Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan Türkiye direkt ve diğer 3. ülkelere transit taşıma hizmetinde bulunmaktadır.

1.Komple yük taşımacılığı

Eyüp lojistik müşterilerine karayolu taşımacılığında ülke bazında komple hizmet vermektedir.Ülke ayrımı olmadan tüm Avrupa ülkeleri ve Rusya bölgesine yapılan taşımalar ile müşterilerimizin tek firma çözümü ile operasyonel maliyetlerini düşürmekteyiz.Geniş bir coğrafyada çalışmak firmamızın sürekli esnek ve müşteri odaklı kalmamızı sağlamaktadır.

2.Parsiyel ihracat ve ithalat taşımacılığı

Gaziantep-Adana ve İstanbuldan haftanın 2 günü düzenli çıkışlarımız ile 100 kg dan 10 tona kadar parsiyel yükler ekspres şekilde kapıdan kapıya teslim edilmektedir. Özellikle Gaziantep-Kahramanmaraş-Adana bölgesinden düzenli parsiyel çıkışlar bölgedeki ihracatçı firmaların satışlarına destek olmaktadır. Eyüp Lojistik ihracat belgesi veya organizasyonu olmayan kobiler için ürünün ihracatı ,yurt içi gümrüklenmesi , taşınması , yurt dışında gümrükleme ve dağıtım organizasyonunu yaparak tek fatura ile komple çözümler sunmaktadır.
İthalat parsiyelinde ise geniş araç filosunun desteği ile tüm Avrupa’dan toplama hizmeti verilmekte ve kapıdan kapıya teslim ile Türkiye’nin her yerine ithal edilen ürünler teslim edilmektedir.Müşterilerimize EXW alınan ürünlerde depolama, elleçleme ve gümrükleme hizmetleri ile dış ticaret operasyonlarında tek fatura ile anahtar teslimi çözümler sunulmaktadır.

3. ANTREPO ve DEPOLAMA

Gaziantep’te 2.400 m2 antrepo ile müşterilerimizin ithalat işlemlerinde antrepo, 1.500 m2 alanda genel amaçlı serbest depolama hizmeti verilmektedir.
İstanbul’da 5.000 m2 alanda müşterilerimize genel amaçlı depolama imkanı sunulmaktadır.
4. PROJE TAŞIMACILIĞI
Yüksek adette araç gerektiren ihracat ve ithalat taşımacılığında sınırlı bir zaman diliminde istenilen sayıda araç tahsisi ile müşterilerimizin projelerinin gerçekleştirilmesinde lojistik hizmeti sunulmaktadır. Özellikle zaman kısıtı olan büyük projelerde yüksek filo kapasitesi projenin zamanında gerçekleştirilmesinde anahtar rol oynamaktadır.
5. ÜÇÜNCÜ ÜLKE TRANSİT TAŞIMACILIĞI
Avrupa ülkelerinden Irak , İran , Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan gibi Asya ülkelerine transit taşıma hizmeti verilmektedir.
Ülke kısıtı olmadan bu taşımalarda müşterilerimizin transit ticaretlerindede lojistik hizmeti verilmektedir. Eyüp Lojistik özellikle Irak’ın yeniden yapılandırılmasında Avrupa’dan yapılacak taşımalarda en önemli seçenek olarak öne çıkmaktadır.
6.AVRUPA ÜLKELERİNDE DEPOLAMA ve GÜMRÜKLEME
Eyüp lojistik , müşterilerinin spesifik ihtiyaçları için yurt dışında yaygın partner , acentelik ilişkileri ile hızlı ve etkin depolama ve gümrükleme hizmeti verilmektedir. Müşterilerimizin ithalat operasyonlarında bilgi ağımız ile mevzuatın kolaylaştırılması ve müşterilerimizin iş yükünü hafifletmeyi hedefliyoruz.

İLETİŞİM
ADRES
1.Organize sanayi bölgesi 1.no'lu cad.no:15 Başpınar/GAZİANTEP
Telefon:0.342 337 27 60
E-MAİL info@eyup.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder