Ceva Lojistik, Balkanları Türkiye’ye emanet etti

Ceva Lojistik, Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan oluşan Balkanlar Bölgesi sorumluluğunu Ceva Lojistik Türkiye Genel Müdürü Aslan Uzun’a devretti. Böylece Balkanlar’daki Ceva organizasyonları Türkiye’den ...


Ceva Lojistik, Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan oluşan Balkanlar Bölgesi sorumluluğunu Ceva Lojistik Türkiye Genel Müdürü Aslan Uzun’a devretti. Böylece Balkanlar’daki Ceva organizasyonları Türkiye’den yönetilecek. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ceva Türkiye Genel Müdürü Aslan Uzun, Yunanistan ve Balkanlar sorumluğunun Ceva Türkiye’ye verilmesini Türkiye’de elde ettikleri başarıya bağladı. Uzun yaptığı açıklamada “Ceva Türkiye olarak bu yıl yüzde 33 büyüme hedefimiz vardı. Yılın ilk yarısında büyüme oranımız yüzde 32 olarak gerçekleşti. Bu da hedefimizi geçeceğimizi ortaya koyuyor. Sadece lojistik şirketimizin bu yılki cirosu 160 milyon dolar” dedi.




Ceva Lojistik`e `En İyi İşyeri` ödülü

ABD`deki bir danışmanlık firmasının gerçekleştirdiği `Orta ve Doğu Avrupa`nın En İyi İş Yerleri Araştırması`nda, Ceva Lojistik Türkiye`nin ``Büyük Ölçekli Şirketler`` kategorisinde birinciliği elde ettiği belirtildi


CEVA Lojistik Türkiye ve Balkanlar İnsan Kaynakları ve İletişim Direktörü Nihat Çukurkaya, kurumsal müşterilere lojistik ve depolama alanında faaliyet gösteren firmanın, geçen yıl Varan Kargo`yu satın alarak bireysel müşterilere de hizmet vermeye başladığını anımsattı. Firmanın şu anda dünyanın dördüncü büyük lojistik şirketi olduğunu ifade eden Çukurkaya, Hewitt Associates tarafından yapılan değerlendirmede de başarılı seçildiklerini vurguladı.

Hewitt Associates`in 11 ülkede yaklaşık 160 bin çalışan ve 4000 üst düzey yöneticiyi kapsayan anket düzenlediğini ifade eden Çukurkaya, şunları kaydetti: `CEVA Lojistik, Türkiye`den sonra şimdi de Orta ve Doğu Avrupa`nın `En İyi İşyeri` seçildi. Araştırma sonuçları 9 haziran tarihinde Wall Street Journal gazetesinde açıklandı. Bu başarı tesadüf değil, bunun arkasında uzun yıllara dayanan çabaların, doğru iletişim ve yatırım stratejileri var. Faaliyet gösterdiğimiz alan itibariyle insan kaynağımız en değerli varlığımız, bu doğrultuda çalışanlar ile açık ve net iletişim kurulması önemli bir noktayı oluşturuyor.`

Çukurkaya, ``En İyi İş Yerleri Araştırması``nın, çalışan bağlılığı, üst yönetim ve insan kaynakları olmak üzere her şirkette üç farklı anket üzerinden yürütüldüğünü belirtti.




VARAN KARGO`YU CEVA LOJİSTİK ALIYOR

-CEVA Lojistik, Varan Kargo`yu satın almak için ön anlaşma imzaladı. Bugüne kadar sadece kurumsal müşterilere lojistik ve depolama hizmeti veren CEVA, bu anlaşma itibariyle bireysel müşterilere de ulaşacak. -Varan Kargo`nun CEVA Lojistik bünyesinde


-CEVA Lojistik, Varan Kargo`yu satın almak için ön anlaşma imzaladı. Bugüne kadar sadece kurumsal müşterilere lojistik ve depolama hizmeti veren CEVA, bu anlaşma itibariyle bireysel müşterilere de ulaşacak.

-Varan Kargo`nun CEVA Lojistik bünyesinde üç yıl içinde iki buçuk kat büyüyerek, 2011 yılında 100 milyon dolar ciroya ulaşmasının planlandığı açıklandı.

İSTANBUL(ANKA)- CEVA Lojistik, Varan Kargo`yu satın almak için ön anlaşma imzaladı. Bugüne kadar sadece kurumsal müşterilere lojistik ve depolama hizmeti veren CEVA, bu anlaşma itibariyle bireysel müşterilere de ulaşacak.

Varan Kargo`nun CEVA Lojistik bünyesinde 3 yıl içinde iki buçuk kat büyüyerek, 2011 yılında 100 milyon dolar ciroya ulaşmasının planlandığı açıklandı.

Yeni anlaşmanın açıklandığı, CEVA Lojistik Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun ve Varan Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal`ın katıldığı toplantıda açıklama yapan CEVA Lojistik Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun, `Türkiye içindeki kargo hizmetini, sahip olduğumuz uluslararası lojistik tecrübesi ile tamamlayarak, sinerji, güvenilirlik ve şeffaflık üstünlüğüne sahip, müşteri tatmini en yüksek ağı yaratmayı hedefliyoruz` dedi. Satın alma tamamlandıktan sonra 42 ilde, 65 acente, 70 şube, 125 ofisle hizmet veren Varan Kargo`nun 900 kişilik ailesinin CEVA bünyesine katılarak toplam hizmet veren sayısının 2 bin 300`e yükseleceğini kaydeden Uzun konuşmasına şöyle devam etti:

`Varan Kargo`nun hizmet ağını bir yıl içinde ikiye katlamayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yıl sonu itibariyle 22 milyon dolar olan ciro hedefini ise, 2011 yılı için 100 milyon dolar olarak belirledik.`

-CEVA: `BU YIL YÜZDE 33 BÜYÜDÜK, VARANLA DAHA ÇOK BÜYÜYECEĞİZ`

Varan Kargo`nun, CEVA bünyesinde Türk kargo sektörünün en önemli oyuncularından biri olacağına inandıklarını vurgulayan Uzun, `CEVA, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında dünyanın, alanında önde gelen şirketlerinden EGL ile birleşerek hizmet yelpazesini genişletmiş, müşterilerine Kontrat Lojistik ve Yurtiçi-Dışı Nakliye Yönetimi konularında hizmet vermeye devam etmişti. Bugün Türkiye`de Varan Kargo`nun şirketimiz bünyesine katılmasıyla birlikte, tedarik zincirinin son halkası da tamamlanıyor` dedi. KOBİ`ler de dahil tüm müşterilerin karşılarında tek bir muhatap bulacağını ifade eden Uzun `Uluslararası tecrübe ve sinerjinin yanında, CEVA ve Varan markalarının da gücüyle, birinci günden hedefimiz, pazarın en beğenilen, en şeffaf ve en kaliteli dağıtım ağını yaratmak, Türkiye`nin ilk uluslararası kargo firması olmak ve pazarın çok önünde büyümek` diye konuştu.

Uzun, CEVA Lojistik`in bu yıl yüzde 33 büyüdüğünü de belirtirken, `Varan Kargo`nun büyümemize ivme kazandıracağından eminim` dedi.






Ceva Lojistik Türkiye`de hedef büyüttü

CEVA Lojistik, Varan Kargo`yu satın almak üzere ön anlaşma imzaladı. Varan Kargo`nun CEVA Lojistik çatısı altında 3 yıl içinde 2.5 kat büyüyerek 2011 yılında 100 milyon dolar ciroya ulaşması hedefleniyor.


Dünyanın en büyük 4. tedarik zinciri yönetimi şirketi CEVA Lojistik, Türkiye`deki istikrarlı ve hızlı büyüme planları çerçevesinde, Varan Kargo satın alma kararıyla tedarik zincirinin son halkasını da tamamladı. Bugüne kadar sadece kurumsal müşterilere lojistik ve depolama hizmeti veren CEVA, bundan böyle uluslararası standartlarla bireysel müşterilerin de hizmetinde olacak.

CEVA Lojistik Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun, `Türkiye içindeki kargo hizmetini, sahip olduğumuz uluslararası lojistik tecrübesi ile tamamlayarak, sinerji, güvenilirlik ve şeffaflık üstünlüğüne sahip, müşteri tatmini en yüksek ağı yaratmayı hedefliyoruz` diye konuştu.

Satın alma tamamlandıktan sonra 42 ilde, 65 acente, 70 şube, 125 ofisle hizmet veren Varan Kargo`nun 900 kişilik ailesinin CEVA bünyesine katılarak toplam hizmet veren sayısının 2.300`e yükseleceğini kaydeden Uzun, `Varan Kargo`nun hizmet ağını bir yıl içinde ikiye katlamayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yılsonu itibariyle 22 milyon dolar olan ciro hedefini ise 2011 yılı için 100 milyon dolar olarak belirledik` dedi.

Kargo sektörünün son yıllardaki en önemli satın alma kararı, 23 Eylül 2008 günü Hilton Oteli`nde düzenlenen bir törenle CEVA Lojistik Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Aslan Uzun ve Varan Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal tarafından açıklandı.

2000 yılında kurulan CEVA Lojistik Türkiye ve Balkanlar organizasyonunun; 1.400 çalışan, kapsamlı parsiyel lojistik dağıtım ağı, 200.000 metrekarenin üzerinde kapalı depoları ve uluslararası nakliye operasyonları ile Türkiye`nin önde gelen lojistik firmalarından biri olduğunu belirten Uzun, `Sahip olduğumuz güçlü ve yaygın dağıtım ağını bireysel müşterilerin de hizmetine sunabilmek adına sürdürdüğümüz arayışlar neticesinde, ülkemizde kargoculuğun fikir babası sayılabilecek Varan Grubu ile el sıkışmanın mutluluğunu yaşıyoruz` dedi.

Hedef, pazarın üstünde büyümek!

Varan Kargo`nun, CEVA şemsiyesi altında Türk kargo sektörünün en önemli oyuncularından biri olacağına inandıklarını kaydeden Uzun sözlerine şöyle devam etti:

`CEVA, geçtiğimiz yıl ağustos ayında dünyanın alanında önde gelen şirketlerinden EGL ile birleşerek hizmet yelpazesini genişletmiş, müşterilerine Kontrat Lojistik ve Yurtiçi/Dışı Nakliye Yönetimi konularında hizmet vermeye devam etmişti. Bugün Türkiye`de Varan Kargo`nun şirketimiz bünyesine katılmasıyla birlikte, tedarik zincirinin son halkası da tamamlanıyor. Artık KOBİ`lerimiz dahil tüm müşterilerimiz karşılarında tek bir muhatap bulacak: CEVA Parolamız, `Tek firma tüm gönderiler`. Uluslararası tecrübe ve sinerjinin yanında, CEVA ve Varan markalarının da gücü ile birinci günden hedefimiz; pazarın en beğenilen, en şeffaf ve en kaliteli dağıtım ağını yaratmak, Türkiye`nin ilk uluslararası kargo firması olmak ve pazarın çok önünde büyümektir.`

CEVA Lojistik`in bu yıl yüzde 33 büyüdüğünü belirten Uzun, `Varan Kargo`nun büyümemize ivme kazandıracağından eminim` dedi.

Varan Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal ise toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: `Dünyadaki değişimi, küresel rekabeti değerlendirdik ve kaynaklarımızı hangi fırsat ortamına taşımamız gerektiğine karar verdik. Bu satışın ileriye dönük getireceği faydaları, katkıları ve en önemlisi gerek istihdam, gerekse yabancı sermayenin birikimi ve yatırım olanağını göz önünde bulundurduk. Dolayısıyla Varan Kargo şirketimizi, dünya ölçeğinde çok iyi bir oyuncu olan CEVA Lojistik firmasına satmayı uygun bulduk. CEVA Lojistik, çalışanlarımız ve sektör için hayırlı olmasını dilerim.`




"Türkiye`de her yıl yüzde 30 büyüyeceğiz"

Ceva Lojistik Dünya Başkanı John Pattullo, Ceva Türkiye`nin dünyada en hızlı büyüyen temsilcilik olduğunu belirterek, bu ekibin Dubai`de kurulmakta olan şirketi de yöneteceğini söyledi. Türkiye`de her yıl yüzde 30 büyüyeceklerini ifade eden Pattullo,


Ceva Lojistik Dünya Başkanı John Pattullo, Ceva Türkiye`nin dünyada en hızlı büyüyen temsilcilik olduğunu belirterek, bu ekibin Dubai`de kurulmakta olan şirketi de yöneteceğini söyledi. Türkiye`de her yıl yüzde 30 büyüyeceklerini ifade eden Pattullo, 80 milyon Euro`luk ciroları olduğunu kaydetti. 50 milyar dolarlık portföyü yöneten Apollo yatırım fonu tarafından 2006`da satın alınan ve TNT Logistic adı Ceva olarak değiştirilen şirketin Dünya Başkanı Pattullo ve Türkiye Genel Müdürü Aslan Uzun, gazetecilerle bir araya geldi.

80`DEN FAZLA MÜŞTERİ

Pattullo, dünyada 400 milyar dolar olan lojistik pazarının her yıl ortalama yüzde 12 büyüdüğünü belirterek, "Ceva Türkiye yılda yüzde 30 büyüyor. Bulunduğumuz 40 ülke arasındaki en hızlı büyüyen şirket. Hem Dubai`de hem de önümüzdeki dönemde temsilciliklerimizin olacağı Türk Cumhuriyetleri`nde Türk yöneticiler kılavuz olacak" dedi. Türkiye`de aralarında Ford, Arçelik, Bosch gibi şirketlerin de bulunduğu 80`i aşkın müşterilerinin olduğunu dile getiren Ceva Türkiye Genel Müdürü Aslan Uzun şöyle konuştu: "Bu hizmetimizle üretim aşamasında, o şirketin bizim depolarımızda bulunan gerekli parçalarının zamanında üretim tesisine ulaşmasını sağlıyoruz. Bu hizmeti, Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde 600`ün üzerinde araç parkı ve büyüyen depolama alanları ve 46 şubesi ile Türkiye`nin yüzde 96`sına 36 saat içinde ulaştırarak veriyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder