CEVA LOJİSTİK HAKKINDA

Ceva lojistik dünyanın en büyük kontrat lojistik şirketidir.

Ulusal , bölgesel ve küresel ölçekte kompleks tedarik zinciri çözümleri tasarlıyor,uyguluyor ve işletiyor.


Cogafi dagılımların ,ürün akışlarının ve kullancıların çeşitlilik gösterdigi nakliye aglarını yönetmekte uzun yıllara dayanan deneyimini kullanıor.Tedarik zinciri boyunca izlenebilirliği saglamak en iyi seviyeye çıkarmak ve bütünleştirmek için teknolojiyi kullanıyor.


100 ülkede otomotiv ,lastik ,elektronik,hızlı tüketim ürünleri, sanayi ,yayıncılık ve medyadan luşan altı sektörde ve büyük çaplı kurumlara hizmet veriyor.

CVA lojistik 50.000 kişiye istihdam sAglamkta ve 12,8 milyon metre kareden fazla depo alanında hizmet vermektedir.
CEVA lojistik merkezi Nev York ta bulunan öncü bi sermaye şirketi olan apollo management l.p nin iştiraklerine aittir.


TARİHÇESİ









CEVA lojistik dünyanın en byük kontrat lojistigi saglayıcısıdır.Temelleri 1946 yılında avustralya da kurulan TNT ye dayanmaktadır.

1996 da Avustralya temelli TNT , Hollanda daki posta ve telekom şirkei olan KPN tarafından satın alınmıştır.İki yıl sonra KPN nin telekom ve posta bölümü ayrılmış .TNT NV adı verilen yeni şirket üç bölüm çevresinde örgütlenmiştir : TNT Logistic ,TNT Express ve TNT post.

2005 in sonunda TNT deişen stratejik odakları sonucunda kontrat lojisstiği faliyetlerini satma niyetini açıklamıştır.2006 nın sonbaharında TNT logistics apollo management l.p nin iştiraklerine satılmıştır.TNT logistics markası aralık 2006 da CEVA lojistik olarak yenıden konumlanmıştır.

1984 houstan teksas da kurula egl eagleUSA airfreight 2007 yılı ağustos ayında CEVAA lojistik ile birleşmiştir.EGL faliyetlereini CEVA çatısı altında sürdürmektedir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder